Gheorghe Flutur răspunde acuzelor PSD: Suceava este cu adevărat un șantier deși PSD a blocat marile proiecte de infrastructură. Nu mi-am propus să convingem PSD dacă facem bine ceea ce facem!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a răspuns, vineri seara, acuzelor aduse de PSD Suceava privind lipsa de preocupare a administrației liberale județene față de problemele reale ale județului Suceava și preocuparea președintelui Consiliului Județean Suceava doar pentru hore și festivaluri.

În replică, Gheorghe Flutur spune că Suceava este cu adevărat un șantier, deși PSD a blocat marile proiecte de infrastructură.

„Am văzut că PSD a dat semne că s-a întors din concediu şi îşi fac debutul fără să îşi arate faţa. Am văzut că au spus că în judeţul Suceava nu sunt şantiere în lucru. Eu nu aştept ca PSD să fie de acord cu mine, nici să mă laude”, a transmis Flutur.

El arată că pentru corecta informare a sucevenilor, inclusiv a celor nedumeriţi din PSD, trece în revistă doar câteva dintre drumurile judeţene unde se lucrează în prezent.

Astfel, potrivit lui Flutur șantierele pe care se lucrează în momentul de faţă sunt pe drumul Mălini – Slatina – Găineşti, pe drumul Valea Glodului – Vultureşti – Hârtop, pe drumul Mănăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou, pe drumul Coşna – Grăniţia și s-au finalizat lucrările pe drumul judeţean Boroaia –Giulești.

Totodată, se lucrează și este șantier pe drumul judeţean Rădăuţi – Frătăuţii Noi – Bilca, dar și pe drumul Siret – Muşeniţa – Frătăuții Noi, iar recent s-a finalizat podul de la Moldoviţa Argel, spune Gheorghe Flutur.

„Se lucrează la axa rutieră Suceava – Iaşi. Acum așteptăm deliberarea pentru licitaţia pentru drumul Mălini – Stânişoara – Borca, precum și la drumul de la Glodu la Bilbor spre hotarul cu Harghita. Și foarte important, zilele acestea se va stabili câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea centurii orașului Gura Humorului. De asemenea, zilele acestea s-a semnat contractul pentru drumul judeţean de frontieră cu Ucraina de la Izvorul Sucevei, printr-un program transfrontalier. Iar acestea sunt doar câteva exemple pe care le pot da la această dată pentru corecta informare a opiniei publice sucevene”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

El a subliniat că nu și-a propus să convingă PSD dacă face bine ceea ce face.

„Dorim doar să informăm sucevenii, iar aceştia să aprecieze. Oare PSD nu ar trebui să tacă atunci când e vorba de infrastructură rutieră? Pentru că am în vedere aici blocarea de către PSD a unor proiecte importante de infrastructură, cum ar fi axa strategică Suceava – Iași, la care, din cauza OUG 114, s-au întârziat lucrările și a trebuit să împrumutăm 15 milioane de euro. Mai mult, tot PSD a blocat trei ani de zile realizarea inventarului public al comunei Panaci, pentru transferul terenului necesar drumului de la Bilbor spre Harghita. Și mai mult, reamintesc că tot PSD s-a opus realizării drumului Frasin – Broșteni, prin pasul Puzdra. Și a fost nevoie să realizăm noi acest drum prin fonduri proprii. Eu cred că sucevenii nu uită aceste lucruri. Cred că sucevenii știu și nu uită aceste lucruri”, a adăugat Flutur.

El spune că pe cei din PSD aceste lucruri i-au deranjat întotdeauna.

„Noi promovăm județul Suceava și Bucovina și constatăm că numărul de turiști din acest sezon este la nivelul anului 2019, și chiar depășește sezonul de dinainte de pandemie. Acest lucru se întâmplă și ca urmare a promovării pe care noi am făcut-o județului. Și vreau să le transmit răspicat celor din PSD că da, administrația liberală nu s-a împiedicat nici atunci când a fost vorba de realizarea de investiții, nici atunci când au fost evenimente culturale, hore și alte acțiuni de promovare a Bucovinei. Noi continuăm să arătăm toate faptele noastre, pentru care nu aștept aplauze de la PSD. Sucevenii au tot dreptul să știe ce se face în acest județ și ei sunt cei care trebuie să aprecieze ceea ce facem noi”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de