Intră cu stil în toamna anului 2021! Sfaturi în materie de modă, pe care niciun bărbat n-ar trebui să le treacă cu vederea


Intră acum și în grupul de

Nimic nu cere mai mult reînnoirea și readaptarea garderobei decât trecerea de la un anotimp la altul. Toamna vine cu o mulțime de provocări în materie de modă, datorită diversității și schimbării cromatice, texturilor și materialelor pe care le putem combina și integra în ținutele noastre. Odată cu temperaturile scăzute, deja ne reorientam către piese vestimentare călduroase și confortabile, însă cum le abordezi, astfel încât să dai dovadă de stil și rafinament?

Iată 5 sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare dacă îți dorești ca hainele să reprezinte bun gust!

Extinde-ți gama de paltoane

Paltonul din garderobă poate reprezenta piesa de rezistență din cadrul oricărei ținute.

Exact, oricare ținută, deoarece acesta poate fi integrat în diferite stiluri și în cadrul diverselor ocazii. Fie că este vorba de o zi la birou, un eveniment important sau o ieșire în oraș, vei ști că nu vei da greș cu un palton. De aceea, este important să dispui de modele variate pentru a se potrivi în orice context. Cel pe care-l porți într-o ținută casual cu jeansi și pulover, s-ar putea să nu fie potrivit pentru un costum elegant.

Asigură-te că ai un cardigan

Cu siguranță, în sezonul rece vei opta pentru multe materiale confortabile și călduroase, care să te ajute să faci față temperaturilor scăzute, iar dacă poți arăta și stylish în același timp, cu atât mai bine. Alege să porți un cardigan lejer, oversized, dacă vrei să obții un aspect relaxat. O pereche de jeansi negri și un tricou poate fi combinația perfectă în această situație.

Pe de altă parte, dacă preferi o ținută smart-casual, ai nevoie de o cămașă care să redea acea notă office, pantaloni drepți, o cravată și ești pregătit să mergi la birou sau la o întâlnire într-un cadru sofisticat. În aceeași notă, cămășile bărbătești de in, cum sunt cele de la Gama.ro pot fi integrate cu ușurință într-o astfel de ținută, iar pentru acele zile în care rămâi fără inspirație poți găsi aici și alte idei de ținute smart-casual.

Fă combinații creative de culori

Toamna este perioada anului care fascinează printr-o paletă cromatică caldă, diversificată și armonioasă. Aceasta te poate inspira pentru a face combinații inedite și a realiza astfel, cele mai interesante și atractive ținute. Îndreaptă-ți, așadar, atenția către culorile vedetă ale sezonului – vișiniu, portocaliu, mov, maro, albastru marin, gri sau verde măsliniu.

Ai nevoie doar de puțină creativitate și poți crea din simple articole vestimentare, ținute prin care vei atrage atenția în cel mai plăcut mod.

Experimentează cu diferite printuri și texturi

Îmbrăcămintea pe care o alegi nu trebuie să fie niciodată plictisitoare, dimpotrivă, poți face în așa fel încât aceasta să exprime o parte a personalității tale. Așa că profită de disponibilitatea de texturi și imprimeuri pentru a crea ținute atractive. Îmbracă-te cu o cămașă în carouri, un costum cu picățele sau o pereche de pantaloni în dungi.

În funcție de zi, de starea pe care o ai sau de ceea ce îți inspiră elementele care te înconjoară, alege din diversele materiale –  lână, tricot, cașmir, bumbac, catifea sau camuflaj.

Acordă atenție sporită încălțămintei

O pereche de pantofi din piele, una de cizme sau bocanci maro pot aduce un mare plus ținutei tale. Aceștia, pe lângă faptul că îți vor impune o anumită statură, vor contribui la încadrarea corectă în stilul vestimentar pe care îți dorești să îl adopți. 

În concluzie, toamna aceasta asigură-te că dispui de articolele vestimentare clasice, care te vor ajuta să compui ținute corecte, potrivite diferitelor conjuncturi în care te afli. Asta nu înseamnă însă, că n-ai voie să experimentezi, pentru a obține un aspect stilizat de fiecare dată. Alege articole vestimentare disponibile în texturi, culori și imprimeuri variate, în funcție de ceea ce îți dorești să transmiți sau de ceea ce te inspiră în momentele respective. (S.E.O.)

Sursa: unsplash.com


Intră acum și în grupul de