Cușnir: Pe drumul axial Suceava-Iași cei din Iași sunt mult mai avansați. Cei din Neamț termină partea lor din drumul Mălini-Borca, în timp ce la noi nici nu e licitat și Gheorghe Flutur se ocupă de hore și nunți. Sunt trist pentru că Flutur are multe calități pe care nu le folosește în direcția corectă


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că incapacitatea administrației județene sucevene în ceea ce privește modernizarea de drumuri județene se poate constata prin comparație cu ceea ce se întâmplă pe tronsoanele drumurilor din județele vecine.

„Axa Suceava-Iași a început în același timp și în județul Suceava și în județul Iași. În județul Iași lucrările sunt mult mai avansate”, a spus Cușnir.

El a arătat că proiectarea a fost făcută pentru Suceava tot de cei din Iași, dar că lucrarea a fost proiectată prost, iar proiectul acesta nu poate fi pus în aplicare.

„În loc să facă Flutur hore și poezii la Prislop nu ar trebui să stea zi și noapte pe axial și să se lupte pentru corectarea proiectului acolo unde trebuie corectat sau pentru schimbarea proiectantului?”, s-a întrebat Cușnir.

El a arătat că dacă la aeroport s-a reziliat contractul cu constructorul când gradul de execuție era 90 la sută, crede că poate ar trebui schimbat proiectantul pe drumul axial Suceava-Iași unde  proiectul nu poate fi pus în aplicare.

„Gheorghe Flutur în loc să se ocupe de problema asta el își pierde timpul cu Luna Diasporei. Să fim serioși: Luna Diasporei nu există ca și fenomen. Acolo participă doar angajații din aparatul administrativ din Consiliul Județean și de la câteva primării din jur care vin și se fac că ei sunt din diaspora. Nimeni din diaspora nu vine să-i vadă discursurile lui Flutur care nu spune nimic”, a mai declarat liderul social-democrat sucevean.

El a mai spus că nu doar drumul Suceava-Iași arată întârzierea Sucevei și incapacitatea Sucevei de a face ceva, ci și ceea ce se întâmplă pe drumul Mălini-Borca.

„Sunt ani de zile de când Gheorghe Flutur se împăunează cu „Drumul Talienilor”, că se va face acest drum care leagă Mălini de Borca. Surpriză! Cei din Neamț termină la anul partea lor, de la Borca la Crucea Talienilor. La Suceava încă nici nu este licitat. Este încă un proiect în care vecinii noștri se apropie de finalizare și la anul vor ajunge în vârf la Crucea Talienilor și Suceava încă nici nu a licitat acel drum. N-o să ne crape nouă obrazul de rușine când vom merge la Crucea Talienilor și partea Neamțului va fi asfaltată și partea Sucevei nu e licitată?”, a întrebat Cușnir.

El este sigur că Gheorghe Flutur va găsi explicații, că au fost contestații sau că nu au venit constructorii, dar susține însă că rolul unui președinte este să facă lucrurile să funcționeze.

„Cel care ar trebui să se ocupe de investițiile de care au nevoie sucevenii se ocupă de hore și de nunți în Bucovina. Eu cred că domnul Flutur și-a greșit cariera. Ar fi fost un foarte bun șef de sală. Ar fi organizat totul „brici”. La asta se pricepe”, a spus Cușnir care consideră că Gheorghe Flutur nu dă randament la funcționarea aparatului din CJ Suceava.

„Mediatic stă foarte bine. Știe să-și creeze imagine fără să facă nimic”, consideră Dan Ioan Cușnir.

El spune că singurul lucru care rămâne în urma lui Gheorghe Flutur este o inutilitate: Sala Unirii din Consiliul Județean.

„Acea sală a costat peste 1,5 milioane de euro și am avut repetate interpelări în CJ Suceava. Cu acei bani se făceau cele peste 200 de treceri pentru pietoni de pe drumurile județene la standarde europene, cu covor antiderapant înainte de trecere, cu semaforizare și ilumitate, cu banii de pe inutila Sală a Unirii”, a spus Cușnir.

El susține că în loc să fie preocupat de siguranța sucevenilor, Gheorghe Flutur a fost preocupat de o sală de ședințe cu scaune confortabile pentru cei din CJ Suceava.

„O sală frumoasă în loc de siguranța pietonilor județului Suceava aflat pe locul întâi în țară la accidente cu decedați”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir.

El a mai spus că este trist pentru că Gheorghe Flutur are foarte multe calități pe care nu le folosește pentru proiecte serioase.

„Dacă își punea acele calități în slujba progresului și nu în slujba imaginii dumnealui eram departe. Nu spun că Gheorghe Flutur nu are calități. Este un om cu foarte multe calități, dar și-a greșit scopul, și-a greșit direcția pentru care să-și canalizeze energiile”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de