Acasă Politica Ministerul Transporturilor îi răspunde deputatului Angelica Fădor: Modernizarea căii ferate Suceava-Apahida nu...

Ministerul Transporturilor îi răspunde deputatului Angelica Fădor: Modernizarea căii ferate Suceava-Apahida nu are încă sursă de finanțare. În județul Suceava vor fi reabilitate 10 treceri la nivel cu calea ferată care vor fi stabilite după o analiză multicriterială


Intră acum și în grupul de

Înainte să demisioneze din funcția de ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a răspuns unei întrebări adresate de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor privind investițiile prevăzute pentru modernizarea căii ferate între Suceava și Apahida, reamintind că în urmă cu un an a fost făcută și prima demonstrație la Pojorâta, în prezența premierului de atunci Ludovic Orban și a ministrului de atunci al Transporturilor, Lucian Bode.

Astfel, potrivit ministrului, CFR SA are în derulare trei proceduri de achiziție pentru servicii sectoriale de elaborare a Studiului de fezabilitate și Proiectului tehnic în vederea rnodernizării liniei de cale ferată Apahida – Suceava, astfel: Lot 1 Apahida llva Mică, Lot 2 IIva Mica Pojorâta și Lot 3 Pojorâta Suceava”.



Durata de implementare este de 23 luni pentru fiecare contract de servicii.

Ulterior elaborării studiilor de fezabilitate, conform prevederilor legale și contractuale, se vor întreprinde dernersuri pentru aprobarea docurnentației tehnico-economice și identificarea sursei de finanțare necesare implementării proiectului, motiv pentru care la aceasta dată nu poate fi furnizat un grafic de lucrări, menționează ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată (TN) din județul Suceava, el arată că SRCF lași are în derulare contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată de pe raza regionalei, din care zece sunt pe raza județului Suceava.

Ministrul menționează că cele 20 de treceri la nivel din cadrul regionalei vor fi selectate pentru modernizare, în urrna unei analize multicriteriale.

Ulterior elaborării studiilor de fezabilitate, conform prevederilor legale și contractuale, se vor întreprinde  demersuri  pentru  aprobarea  documentației  tehnico-economice și identificarea sursei de finanțare necesare proiectării și execuției lucrărilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version