Dan Ioan Cușnir: Numărul de săraci în Suceava s-a dublat în ultimul an, iar Lungu și Harșovschi se ocupă de trotinete în loc de înființarea unui parc industrial care să genereze locuri de muncă mai bine plătite


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a apreciat, miercuri, că lipsa de inters a administrației locale sucevene pentru crearea condițiilor realizării unor investiții care să conducă la înființarea de noi locuri de muncă mai bine plătite în municipiul Suceava se vede prin pauperizarea populației.

„În goana lor de a moderniza Suceava doar pe hârtie și pe rețelele de socializare, Lungu și Harșovschi au reușit să o sărăcească. În conferința de presă de miercuri 22.09.2021 Ion Lungu a declarat că „se va dubla numărul de persoane care vor solicita ajutor pentru încălzire” și că „În România a crescut sărăcia”. Faptul că în Suceava se va dubla sărăcia era previzibil și această contraperformanță va continua să evolueze în detrimentul sucevenilor, deoarece cuplul Lungu Harșovschi nu are capacitatea să accepte și să înțeleagă care sunt principalele nevoi ale oamenilor din Suceava”, arată Cușnir într-un comunicat de presă. 

Potrivit acestuia, principala nevoie a sucevenilor este cea de a avea locuri de muncă mai bine plătite.

„Exemplele de succes din celelalte orașe ale României, dar și literatura de specialitate, ne arată că singurele modalități de a avea locuri de muncă mai bine plătite sunt atragerea investitorilor mari, serioși prin construirea, de către Primăria Sucevei, a unui Parc Industrial și încurajarea startup-urilor locale prin construirea unui Incubator de Afaceri. În timp ce multe orașe de succes din România au 3, 4 sau chiar 5 Parcuri Industriale, Suceava nu are nici măcar unul”, a arătat Dan Ioan Cușnir.

El este de părere că atât  Ion Lungu cât și Lucian Harșovschi trebuie să înțeleagă că prin construirea unui Parc Industrial care să atragă investitori puternici, efectul nu va fi doar apariția unor noi locuri de muncă, mai bine plătite, ci vor crește salariile inclusiv din piața serviciilor și a comerțului.

Potrivit acestuia, comerțul și serviciile nu se pot autosusține, nu se pot dezvolta, fără a avea o componentă productivă, industrială în fosta zonă Termica.  

„De când Suceava este condusă de Lungu și Harșovschi, investitorii strategici mai degrabă au plecat în loc să vină. Ne pune pe gânduri faptul că, la nivel local există o reticiență din partea marilor investitorilor  pentru că municipiul și județul sunt conduse, de prea mult timp, de aceleași persoane cu mentalități rudimentare, în timp ce la nivel național reticența investitorilor este justificată de instabilitatea politică, România având nu mai puțin de 8 guverne în ultimii 7 ani”, consideră Dan Ioan Cușnir. 

El a mai arătat că Ion Lungu și Lucian Harșovschi nu au capacitatea să prioritizeze nevoile urbei, considerând mai importante amenajarea unei zone de agrement în albia inundabilă a râului Suceava sau amenajarea exterioară a sediului Primăriei decât construirea unui Parc Industrial și a unui Incubator de Afaceri.

„În Suceava, numărul de săraci s-a dublat în ultimul an, în România a crescut sărăcia și în tot acest timp administrația locală se ocupă de trotinete și de busturi, iar administrația națională se ocupă doar de un inutil Congres Național al PNL și de promovarea golfului. „Echipa Câștigătoare” de la nivel local a sărăcit Suceava în timp ce „Echipa Câștigătoare” de la nivel național a sărăcit România”, a declarat Cușnir.

El a apreciat că aceștia au sărăcit bugetul țării atât de tare încât vor închide școlile și vor trimite copiii să facă școală de acasă, on line, motivul real fiind acela că nu mai au bani pentru a deconta transportul public local pentru elevi și facturile de încălzire și de întreținere a școlilor.

„Suceava are nevoie de oameni noi, cu mentalități aliniate vremurilor. Nu vor putea salva Suceava Lungu și Harșovschi, aceeași oameni care au ținut-o timp de 17 ani departe de modernizare și progres.

Este momentul în care trebuie să ne aducem aminte că Imnul nostru național începe cu „Deșteaptă-te Române!””, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de