Senatorul Ioan Stan prezintă demersurile PSD pentru limitarea efectelor creșterii prețurilor energiei: Plafonarea prețurilor pentru consumatorii casnici, sprijinirea IMM-urilor la plata facturilor, Legea consumatorului vulnerabil, dar și o dezbatere în Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a prezentat, joi, demersurile pe care le face PSD pentru limitarea efectelor creșterii prețurilor energiei.

Astfel, miercuri, PSD a prezentat o inițiativă legislativă pentru sprijinirea IMM-urilor la plata facturilor pentru gaze și pentru curentul electric.

„S-a avut în vedere faptul că peste 96% din IMM-uri sunt firme românești. În consecință, această lege este gândită pentru sprijinirea antreprenorilor români din clasa de mijloc pentru a face față creșterii aberante a facturilor. În același timp este o lege care poate salva milioane de locuri de muncă din sectorul privat, întrucât, dacă nu sunt sprijinite, IMM-urile sunt expuse falimentului”, a spus Ioan Stan.

El a mai arătat că, totodată, pe plan extern, europarlamentarii PSD au cerut o dezbatere în Parlamentul European pentru combaterea creșterii prețurilor la energie.

„Este o nouă modalitate prin care PSD se luptă pentru stoparea creșterii facturilor românilor. De altfel, PSD este singurul partid care acționează insistent și perseverent pentru protejarea populației și a companiilor fața de scumpirile masive ale electricității și gazului. Astfel, pe toate căile parlamentare, interne și externe, prin inițiative, solicitări oficiale și luări de atitudine PSD se implică în rezolvarea crizei energetice actuale”, a adăugat senatorul social-democrat.

El a subliniat că cele două inițiative menționate anterior sunt completate de încă patru măsuri în lupta cu scumpirile exagerate prin care trec românii, unele dintre ele fiind deja cunoscute opiniei publice.

Stan amintește că PSD a inițiat Legea de plafonare a prețurilor electricității și gazului pentru consumatorii casnici și că tot PSD a determinat majoritatea parlamentară să adopte în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil.

„De asemenea, PSD promovează hotărât necesitatea majorării salariului minim cu 200 de lei net, pentru sprijinirea românilor cu venituri mici în fața creșterii prețurilor”, a mai spus senatorul PSD sucevean.

El a mai declarat că PSD a reușit constituirea unei Comisii Parlamentare de Anchetă care are printre obiective analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenței și ANRE pentru a combate practicile anticoncurențiale și creșterea artificială a facturilor pentru cetățeni.

„Prin inițiavele prezentate PSD caută să vină în sprijinul românilor care de luni bune nu mai sunt guvernați, prioritatea celor de la guvernare fiind alegerile interne, nicidecum gestionarea țării și a problemelor ivite. Iar aceste probleme, dacă nu sunt rezolvate în regim de urgență și intrăm cu ele in iarnă, vor duce la drame de nedescris și un dezastru economic generalizat care va împinge România în prăpastia recesiunii”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de