Informare meteo de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului. Pentru zona de munte a fost emis cod galben de vânt puternic


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece valabilă până vineri la ora 23:00.

Potrivit ANM, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Totodată, ANM a emis o atenționare cod galben de intensificări susținute ale vântului la altitudini de peste 1700 m valabilă de joi 23 septembrie, ora 21:00 până vineri, 24 septembrie, ora 23:00.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.


Intră acum și în grupul de