Gheorghe Flutur, la Congresul PNL, a cerut o amnistie a supărărilor și unitate în coaliție ca să poată guverna. El a propus „Decalogul” PNL


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care este propus în echipa Florin Cîțu pentru funcția de prim vicepreședinte al PNL, a declarat, sâmbătă, la Congresul PNL care se desfășoară la Romexpo că acest congres are o încărcătură aparte.

„Sper să ne descărcăm de energiile acumulate și cu „Doamne Ajută!” să începem pentru că avem foarte multă treabă. Am intrat în această echipă a lui Florin Cîțu pentru a susține pragmatismul. Ce facem de luni dimineața pentru că suntem principalul partid de guvernare?”, a întrebat Flutur delegații la Congres.

El a spus că este nevoie de unitatea PNL, dar nu doar declarată.

„Vă cer o amnistie a supărărilor și a vorbelor grele. Să uităm, să ștergem cu buretele și să adunăm marea familie a PNL. Cei care aveți Apgar-ul ridicat astăzi să-l folosiți împotriva adversarului nostru-PSD și a celorlalți care ne critică.  (APGAR este un test rapid la naștere fiind acronim al Appearance, Pulse, Grimace, Activity, and Respiration n.r.). Dacă această energie ați folosi-o dumneavoastră, cei care astăzi aveți un „of”, mai puternic, să susțineți programul de guvernare, să ne implicăm acolo unde trebuie și să luptăm cu adversarii ne-ar fi mult mai ușor”, a spus Flutur.

El și-a exprimat speranța că PNL se va face bine după această zi.

Flutur a mai spus că nevoie și de unitate în coaliție.

„Noi, din păcate, am generat instabilitate și trebuie să adunăm coaliția de dreapta și centru-dreapta să putem guverna, să ne descărcăm de vot onorabil în această țară pentru că anul trecut românii pentru asta ne-au votat. Nu pentru acest spectacol jalnic al democrației care este la Romexpo, dar la Romexpo nu trebuie să ne expunem dușmăniile, ci ideile”, a spus Flutur.

El a cerut reluarea discuțiilor și aplecarea pe urgențele țării de la combaterea pandemiei, la scumpirea facturilor, pregătirea pentru iarnă, accelerarea absorbției banilor europeni, reluarea bunei guvernări.

Flutur a menționat că obiectivele guvernării liberale trebuie să fie curajoase și că trebuie să înceapă de la bunăstarea și siguranța oamenilor.

„Haideți să trecem Carpații cu autostrăzi să legăm provinciile istorice că oamenii asta așteaptă de la noi și nu autostrăzi cu carioca. Energiile noastre ar trebui să le îndreptăm acolo și mai puține supărări care ar trebui să ne cam treacă”, a mai declarat Flutur care a cerut și mai mult sprijin pentru antreprenori, pentru omul cu bătături în palmă, dar și păstrarea identității naționale și a ceea ce avem noi mai sfânt nu trebuie să ne lipsească niciodată.

Gheorghe Flutur a propus Congresului un „Decalog”, prezentând însă doar șase puncte.

1. Clarificare doctrinară.Trebuie să ne hotărâm ce vrem.

2. Profesionalizarea partidului, comisiile de specialitate, meritocrația. Este urgent nevoie de așa ceva să nu ne facem de râs cu unii dintre oamenii pe care i-am numit în funcții.

3. Întărirea parteneriatului cu președintele României. Este esențială.

4.Relația cu celelalalte partide politice. O spun răspicat: Nu, domnilor care sunteți în coaliție ne spuneți dumneavoastră cine să fie premier sau președinte la PNL. Astăzi am ajuns în această situație pentru că am confundat moțiunea politică din partid cu moțiunea de cenzură din Parlament folosită  

5. Relația cu PPE este fundamentală. Voce mai puternică și respectată în Europa pentru a negocia și nu cu poziția ghiocelului să negociem la Bruxelles drepturile fermierilor și ale transportatorilor.

6. Resursa umană: membrul de partid trebuie să fie băgat în seamă să se simtă util partidului.

Președintele Gheorghe Flutur a fost întrerupt de Theodor Stolojan pentru că a depășit termenul de cinci minute alocat discursului și a îndemnat delegații să-l susțină pe Florin Cîțu.

El a menționat pentru News Bucovina că din Decalog mai fac parte punctele

7) Comunicarea interna și externă a PNL

8) Pregătirea alegerilor din 2024

9)Învățăm din greșelile proprii și

10) Analizam stadiul îndeplinirii programului de guvernare al PNL.


Intră acum și în grupul de