Ion Lungu: Cei 15 milioane de lei primiți de Suceava din fondul de rezervă nu au fost repartizați politic. E o alocare necesară pentru plata subvenției în avans la încălzire


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu respinge acuzele PSD că municipiul Suceava a primit din fondul de rezervă al suma de 15 milioane de lei ca plată pentru susținerea candidaturii lui Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL.

Ion Lungu a spus că această alocare de fonduri reprezintă necesarul municipalității pentru achitarea subvenției în avans pentru achiziționarea de biomasă pentru centrala Bioenergy care asigură agentul termic în regim centralizat în muncipiul Suceava.

„Nu e o repartizare politică”, declarat Ion Lungu.

El a reamintit că în 2019 Guvernul PSD a alocat municipiului Suceava suma de 18 milioane de lei pentru aceeași plată în avans a subvenției, iar în 2020, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat 10 milioane de lei.

„Mi se pare un lucru normal și bine fundamentat. Noi trebuie să dăm această sumă de bani pentru subvenții în avans pentru a cumpăra biomasa pentru că atunci când vin sărbătorile de iarnă se lucrează mai puțin la pădure și vrem să fie stocul de masă lemnoasă în curte”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că Bioenergy nu și-a primit contavaloarea certificatelor verzi fiind o problemă a societății de producere a energiei termice.

„Nu este o repartizare politică așa cum se speculează”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a menționat că a solicitat 20 de milioane de lei de la Guvern, dar i s-au alocat doar 15 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI Deputatul PSD George Șoldan atac la premierul demis Florin Cîțu: Cu pixul lui cu superputeri și-a plătit din banii românilor funcția de șef la PNL alocând primarilor PNL sute de milioane de lei


Intră acum și în grupul de