Acasă Politica Liderul PSD Vatra Dornei, Petru Ariciuc, acuză conducerea liberală a municipiului de...

Liderul PSD Vatra Dornei, Petru Ariciuc, acuză conducerea liberală a municipiului de „afaceri de partid” prin cedarea unei firme private a Pârtiei Veverița și a patinoarului


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Vatra Dornei, Petru Ariciuc, șef al Serviciului Salvamont Vatra Dornei a avertizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în municipiul „afacerile de partid” se derulează în ciuda situației actuale și că se pregătesc unele acțiuni din care dornenii sunt cei care vor pierde.

El a explicat că în Vatra Dornei, Primăria administrează o pârtie de schi ce are zece ani de funcționare și un patinoar ce funcționează de 11 ani.



Potrivit acestuia, ambele facilități funcționează foarte bine și că sunt administrate, cu titlu gratuit, fără resurse separate, de Serviciul salvamont și Centrul de informare turistică.

Ariciuc a menționat că s-au văzut în timp efectele sociale, iar potrivit acestuia copiii au început să îndrăgească acest sport și că s-a văzut și pe pârtie că sunt mai mulți schiori tineri mai ales că este un acces facil pentru dorneni, cu prețuri preferențiale pentru această pârtie

Șeful Salvamont Vatra Dornei a declarat că la jumătatea lunii septembrie primarul PNL Ilie Boncheș l-a informat că în ședința de birou PNL s-a decis că pârtia de schi urmează să fie predată unui operator privat și s-a întrebat dacă aceste decizii nu trebuie adoptate de Consiliul Local Vatra Dornei și nicidecum de Biroul PNL Vatra Dornei, fiind vorba de o activitate ce ține de administrația locală.

Petru Ariciuc a mai spus că cedarea serviciului de administrare a domeniului schiabil și a patinoarului este acum în dezbatere publică, dar a constatat că documentația ridică semne de întrebare.

El a spus că deși putea fi elaborată de personalul de specialitate din Primăria Vatra Dornei, această documentație a fost încredințată prin achiziție directă cu 60.000 de lei unei firme private care a prezentat un document „copy/ paste” care a stat la baza delegării administrării la Pârtia Rarău și în documentație sunt luate în calcul situațiile prezente la Câmpulung Moldovenesc la această pârtie în loc de ceea ce e la Vatra Dornei.

Mai mult, conducerea Primăriei Vatra Dornei a constatat ulterior că deleagă un serviciu care nu există motiv pentru care primul punct pe ordinea de zi a ședinței CL Vatra Dornei va fi înființarea serviciului și apoi delegarea serviciului pentru o sumă de 20.000 de euro.

„Este o afacere de partid. Nimeni nu era la curent cu această intenție, nimeni nu și-a manifestat dorința de a prelua pârtia”, a spus Ariciuc care a menționat că a aflat , dar că o asociere din Câmpulung Moldovenesc ar fi interesată de pârtia Veverița.

Liderul social-democrat din Vatra Dornei a atenționat că dornenii, sub actuala administrație liberală, au pierdut în favoarea municipiului Câmpulung Moldovenesc fabricile de lapte, elicopterul SMURD, vor pierde jumătate din veniturile pârtiei Veverița și va fi desființat și Serviciul Salvamont Vatra Dornei care va fi preluat de Consiliul Județean Suceava, fiind o dorință mai veche a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version