Deputatul PSD George Șoldan anunță mai puține avize și mai puțină birocrație pentru ridicarea de construcții agricole în extravilan după ce a fost votată legea pe care a inițiat-o alături de colegi din PSD


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a anunțat, marți, că propunerea legislativă pe care a depus-o împreună cu colegii din PSD pentru deblocarea activității fermierilor români, a fost adoptată de Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, toți cei care doresc să investească în construcții agricole vor fi scutiți de birocrație și de goana după autorizații inutile.

„Autorizațiile de construire pentru investiții în construcții agricole vor fi făcute mai ușor, fără obligativitatea depunerii planurilor urbanistice zonale și fără obligativitatea introducerii acestor investiții în intravilan, prin solicitarea PUZ. Prin legea votată astăzi simplificăm inclusiv depunerea proiectelor europene lansate la AFIR”, a explicat Șoldan.

El a arătat că vechea reglementare nu a ținut cont de faptul că aceste construcții agricole trebuie să fie amplasate în zona extravilană a localităților.

„Nu poți face, de exemplu, o fermă în interiorul localității fără să creezi alte probleme care pot afecta locuitorii din acea comunitate – de la mirosuri neplăcute, până la riscuri de biosecuritate sau zgomotul și aglomerația creată de transportul la și dinspre fermă”, a menționat deputatul.

Șoldan a explicat că din acest motiv, până în prezent, aceste investiții erau blocate din motive birocratice, iar fermierii nu își puteau recupera banii din fonduri europene și erau nevoiți să suporte paguba creată sau chiar să sisteze investiția.

„Odată cu adoptarea acestei legi, investițiile în agricultură vor fi mai simple și sper ca tot mai mulți români să acceseze fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea de activități agricole”, a concluzionat Șoldan.


Intră acum și în grupul de