VIDEO//Protest la Școala din Valea Moldovei pentru reluarea învățământului în clase: Cum e posibil ca educația care este garantată prin Constituție să fie condiționată de un vaccin care nu este obligatoriu prin lege?


Intră acum și în grupul de

Mai mulți părinți, elevi și profesori din Valea Moldovei au protestat, marți, în fața școlii, solicitând reluarea învățământului în școală.

„Vrem în bănci, nu vrem online”, au scandat elevii prezenți.

Unul dintre manifestanți, Adrian Plaiu, a precizat de la început că protestul nu are niciun caracter politic și este unul pentru desfășurarea învățământului în școală și nu online.

„Copiii sunt viitorul țării. Țara are nevoie de oameni educați. Ceea ce se întâmplă azi cu învățământul online nu e bine și e o pierdere”, a spus Plaiu.

El a subliniat că în comuna Valea Moldovei rata de infectare este mică, de 0,3 cazuri la mia de locuitori, fiind în scenariul verde și nu înțelege de ce elevii nu pot merge la școală.

La rândul său, Marius Rumpel, fost cadru didactic, a spus că guvernanții au dat chix din vară pentru că au fost atenționați de ceea ce urmează și nu au luat măsuri.

Protest la Scoala din Valea Moldovei

Protest la Scoala din Valea Moldovei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 noiembrie 2021

„Toate aceste greșeli ale lor se răsfrâng asupra cadrelor didactice și asupra școlii”, a spus Rumpel.

Mai mult, el a spus că în Germania, dar și în alte țări din vestul Europei, copiii mici nu au stat acasă, ci au mers la școală.

„Stăm cu ochii pe Bruxelles și spunem că vrem o școală ca afară, că vrem o țară ca afară, dar măsurile sunt mai mult spre Rusia decât spre Europa”, a spus Rumpel.

El consideră că se poate vorbi de discriminare.

„Împarți profesorii între vaccinați și nevaccinați. Copiii ce vină au?”, a întrebat acesta.

El nu înțelege nici măsura adoptată de guvernanți privind procentul de 60 la sută din cadre didactice vaccinate pentru reluarea cursurilor în școli pentru că și aceștia și cei nevaccinați se pot infecta și pot transmite boala și crede că cea mai importată măsură este testarea.

„Cum e posibil ca educația care este garantată prin Constituție să fie condiționată de un vaccin care nu este obligatoriu prin lege? Nu ne mai considerați proștii României!”, a transmis protestatarul.

Pe parcursul mitingului au fost scandate lozinci pentru redeschiderea școlilor.

La protest a ajuns și inspectorul școlar teritorial Lucian Dimitriu care a evitat să răspundă întrebărilor manifestanților privind modul în care se poate face școala on line în special cu elevi de școală primară, dar le-a spus că a luat notă de protest și că va transmite doleanțele lor conducerii ISJ Suceava care le va transmite Ministerului Educației.


Intră acum și în grupul de