Amenzi de 4.500 lei și zeci de avertismente aplicate în urma controalelor în contextul Covid-19 în Rădăuți și comunele adiacente


Intră acum și în grupul de

În cursul serii de duminică, 14 noiembrie, în municipiul Rădăuți, dar și în comunele Marginea, Sucevița, Voitinel, Gălănești și Horodnic de Sus a avut loc o amplă acțiune de control privind respectarea restricțiilor impuse în contextul pandemie Covid-19.

Echipele de control – formate din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai ITM și ISU Suceava – au verificat atât societățile comerciale cât și persoanele fizice.

În total, au fost controlate 21 de agenți economici și 66 de persoane.

Astfel, în urma controalelor au fost aplicate 19 amenzi, în valoare totală de 4.500 lei. Din numărul total de amenzi, una (500 lei) a fost aplicată pentru tulburarea liniștii publice, iar celelalte pentru încălcări a restricțiilor anti-Covid, precum neportul măștii, neprezentarea certificatului verde, accesul persoanelor nevaccinate în localuri etc.

Pe lângă amenzi, 18 persoane au fost avertizate pentru portul necorespunzător al măștii de protecție sanitară.

Reamintim că, recent, municipiul Rădăuți a ieșit din „zona roșie”, fiind în prezent în „zona verde” cu 58 cazuri active și incidența de 1.52 la mie. În același timp, comuna Marginea are incidența de 0.75 la mie, Sucevița – 1.16 la mie, Voitinel – 1.62 la mie, Gălănești – 0.62 la mie, iar Horodnic de Sus – 0.71 la mie. Toate comunele menționate sunt în „zona verde”.


Intră acum și în grupul de