Gheorghe Flutur spune că prin măsurile luate în sprijinul antreprenorilor și turismului intern se aplică politicile pe care le-a propus și inclus în programul de guvernare


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, coordonator din partea PNL pentru elaborarea Programului de guvernare al coaliției PNL-PSD-UDMR, a apreciat faptul că Guvernul a adoptat deja câteva dintre măsurile pe care le-a propus în sprijinul antreprenorilor și turismului intern.

Flutur a arătat că Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026 și care are ca țintă asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern.

„Mă declar mulțumit pentru că se întâmplă ceea ce am propus Coaliției încă de la debutul întocmirii Programului de guvernare”, a spus Flutur.

El a arătat că ministrul Daniel Cadariu a ședința de Guvern și s-a adoptat alocarea tichetelor de vacanță, pe o perioadă de 5 ani, măsura de care vor beneficia circa 1 milion de salariați anual.

„Important este că prin această măsura s-a dat startul relansării turismului în România, iar cât mai multă lume va putea să-și petreacă concediile și vacanțele în spații de cazare din România. De aici, este un întreg program încurajator pentru HoReCa. Sunt convins că va fi un mare câștig, atât pentru economie cât și pentru cei care își petrec vacanțele în hoteluri și pensiuni din România. Premierul Nicolae Ionel Ciucă s-a ținut de cuvânt. Ministrul Cadariu, un pas foarte important la început de mandat, și putem spune că deja se poate considera un câștig înființarea noului Minister al Antreprenoriatului și Turismului”, a spus Flutur.

El a menționat că tot în ultima ședință de guvern s-a rezolvat și problema plății restanțelor pentru IMM-uri pentru care s-a aprobat alocarea a peste 570 de milioane de lei, banii pentru plata restanțelor către agenții economici care au depus peste 3000 dosare pe Măsura 2.

„Este un început cât se poate de bun din care este câștigat turismul din județul Suceava, din Bucovina și din întreaga țară”, a concluzionat liderul liberal.


Intră acum și în grupul de