Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu: Doi ani de guvernare responsabilă PNL au făcut posibilă mărirea cuantumului pensiilor, alocațiilor, salariului minim, indiferent de ce susțin cei de pe margine


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a transmis, luni, printr-o declarație de presă că Guvernarea PNL a dublat investițiile raportat la anul 2018 și a crescut cuantumul acestora cu 35% față de anul trecut.

Potrivit lui Gheorghiu, creșterea economică coerentă, prin investiții, va genera, de la 1 Ianuarie 2022, 10% majorarea punctului de pensie, majorarea alocațiilor pentru copii (600 lei pentru copiii de la 0 la 2 ani și 243 lei pentru copiii de la 2 la 18 ani), plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie, investiții semnificative în sănătate.

„Cei care afirmau cu nonșalanță că vom merge spre austeritate primesc un răspuns clar, care arată că deciziile luate duc la creșterea stării de bine a tuturor românilor, indiferent de zona geografică, fie că provin din zona rurală sau urbană. Doi ani de guvernare responsabilă PNL au făcut posibilă mărirea cuantumului pensiilor, alocațiilor, salariului minim, indiferent de ce susțin cei de pe margine”, arată deputatul.

Bogdan Gheorghiu susține că majorarea punctului de pensie înseamnă venituri mai mari pentru 156.010 suceveni, care vor putea face mai bine față provocărilor din această perioadă.

El a mai spus că în ceea ce privește alocațiile de stat pentru copii, județul Suceava este al treilea din țară ca număr de beneficiari, după București și Iași și că astfel, 135.485 de copii între 2 și 18 ani vor primi alocații mai mari, la aceștia adăugându-se peste 6.000 de beneficiari ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor.

„Au fost doi ani de muncă orientată atât spre diminuarea efectelor pandemiei, cât și spre creșterea investițiilor. Aceste măsuri menite să sporească nivelul de trai al cetățenilor români au fost și rămân prioritatea PNL”, a conchis Bogdan Gheorghiu.


Intră acum și în grupul de