Lucian Harșovschi anunță că Primăria Suceava oferă sprijin pentru educația copiilor din familii cu venituri mici: Educația este fundamentul unui viitor mai bun pentru fiecare dintre noi


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, că municipalitatea oferă tichete sociale pentru ca și familiile cu venituri mici să poată să-și trimită copiii la grădiniță.

„Dacă pentru majoritatea dintre noi, mersul la grădiniță este o normalitate, din păcate, există familii pentru care acest lucru este greu de realizat, prin prisma veniturilor mici”, a spus viceprimarul.

El a arătat că Primăria Municipiului Suceava își dorește integrarea copiilor din familii defavorizate în sistemul educațional și creșterea frecvenței copiilor la grădiniță, motiv pentru care, oferă un stimulent educațional sub formă de tichete sociale.

Acestea se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocația pentru susținerea familiei și care sunt înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar, conform Legii Educației Naționale nr.1/2011. De asemenea, oferirea tichetelor este condiționată și de vârsta copiilor (între 3 și 6 ani) și prezența zilnică a acestora la grădiniță, cu excepția absențelor motivate.

Actele necesare în vederea acordării acestui ajutor se regăsesc în linkul atașat: https://primariasv.ro/dm_suceava/site.nsf/pagini/cerere+si+declaratie+pe+proprie+raspundere+anexa+1+si+1a+pentru+a+solicita+acordarea+beneficiilor+de+asistenta+sociala+ajutor+social+alocatie+de+sustinere+familiala+si+ajutor+incalzire-0000A152

„Primii ani de viață sunt esențiali în conturarea caracterului din viața adultă, iar educația este fundamentul unui viitor mai bun pentru fiecare dintre noi”, a menționat Harșovschi.

Viceprimarul a menționat că în cursul anului 2021 au fost distribuite 433 de tichete sociale.


Intră acum și în grupul de