Senatorul Ioan Stan spune că Alexandru Rafila este pe nedrept criticat din PNL: În mai puțin de două luni a reușit să vină cu soluții rapide de la pregătirea spitalelor până la extinderea masivă a testării, asigurarea tratamentelor antivirale și a asistenței medicale corespunzătoare


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut în două luni mult mai multe pentru gestionarea pandemiei decât miniștrii Sănătății din guvernele Orban și Cîțu și nu înțelege atacul prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan la adresa ministrului.

„Trebuie să spunem că nu avem nimic de împărțit cu partenerii noștri liberali, nici nu criticăm deciziile miniștrilor PNL, doar încercăm să oferim alternative eficiente menite a completa actul comun de guvernare pe care îl exercităm asupra țării. Noi înțelegem actul de guvernare ca o muncă în echipă, unde cel mult ne completăm reciproc, nicicum nu ne sabotăm, nici nu ne contrazicem fără argumente. Știm că PNL are anumite probleme interne, iar cei care vânează conducerea partidului se întrec cu tot felul de declarații prin care doresc să atragă atenția”, a spus Ioan Stan într-o declarație de presă.

Potrivit președintelui PSD Suceava, liberalii care fac astfel de declarații probabil că sunt  deja în campanie electorală internă pentru președinția partidului, dar că nu este treaba PSD-ului să răspundă de ce prim-vicepreședintele PNL își critică proprii miniștri și nici de ce atacă fără argumente prestația unui ministru PSD care își face treaba.

„Din acest motiv considerăm regretabilă atitudinea avută de pnl-iști față de ministrul Rafila, atacurile la domnia sa fiind cel puțin reprobabile. Dacă cei din PNL ar fi obiectivi, ar vedea că în mai puțin de două luni de la preluarea portofoliului, ministrul Alexandru Rafila a reușit să vină cu soluții rapide, ceea ce nu au reușit să livreze ceilalți miniștri ai Sănătății din Guvernele Orban și Cîțu. Și nu vorbim doar implementarea unui parteneriat cu  cetățeanul, ci și de măsuri medicale consistente, de la pregătirea spitalelor – inclusiv prin creșterea numărului de specialiști ATI – până la extinderea masivă a testării, asigurarea tratamentelor antivirale și a asistenței medicale corespunzătoare (atât în spitale, cât și în ambulatoriu)”, a precizat Ioan Stan.

Președintele PSD Suceava a arătat că datele vorbesc de la sine și că acum 140 de centre de evaluare, reprezentând mai mult de jumătate, dintr-un total de 230, sunt deja  operaționale, iar curând va fi disponibilă pentru populație și harta interactivă cu toate locațiile unde românii se pot testa și unde pot primi tratament.

În același timp, peste 3.400 de cabinete de medici de familie au semnat deja contractele cu CNAS și au început să testeze, iar procesul continuă, a adăugat parlamentarul sucevean care a precizat că numărul testelor zilnice a ajuns în medie la 80.000, fapt care inevitabil conduce și la creșterea numărului noilor cazuri de depistate pozitiv.

Ioan Stan spune că totodată s-au asigurat stocurile de medicamente și antivirale atât pentru spitale, cât și pentru centrele de evaluare, iar în scurt timp antiviralele vor fi disponibile și în farmacii.

„De aceea nu te temem să afirmăm că România este categoric mai bine pregătită pentru a face față pandemiei, iar acesta este meritul profesionistului Alexandru Rafila”, a conchis senatorul Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de