Liderul USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță: Nu există motive reale pentru înlocuirea din funcție a viceprimarului USR Teodora Munteanu


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a declarat, luni, pentru NEWS BUCOVINA că intenția primarului Ion Lungu de a o elibera din funcția de viceprimar al Sucevei pe Teodora Munteanu, membru USR, nu are motive reale legate de activitatea viceprimarului, ci mai mult este vorba de o dorință a primarului de a răspunde unor solicitări venite din partea altor partide care își doresc această funcție.

Senatorul Mîndruță a spus că nu se poate vorbi de o majoritate instabilă în Consiliul Local Suceava pentru că actuala majoritate formată din PNL și USR a trecut toate proiectele.

„Majoritatea asta a trecut toate proiectele de hotărâre. Acolo unde s-au opus colegii mei au fost pe chestiuni pe care le-au explicat. Nu am votat de dragul de a vota împotrivă”, a spus liderul USR Suceava.

Gheorghiță Mîndruță a mai declarat că în cazul votului împotriva bugetului local din 2022 exprimat de consilierul local USR Dan Nichiforel a fost vorba de un vot asumat de acesta.

„Recomandarea de vot a fost să voteze bugetul, dar poziția lui a fost alta și-a asumat votul și a și prezentat motivele pentru care a procedat în acest fel”, a mai spus președintele USR Suceava.

Senatorul Gheorghiță Mîndruță consideră că nu există motive reale pentru eliberarea din funcție a viceprimarului Teodora Munteanu.

„Înțeleg însă poziția actuală a domnului primar și că i se cer anumite acțiuni politice. Dar eu cred că trebuie să fim asumați, față de noi și față de oamenii care ne-au dat votul”, a declarat președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță.


Intră acum și în grupul de