De ce vrea Ion Lungu o nouă viceprimăriță? În urmă cu două luni spunea că are o largă majoritate, iar acum că îi este frică să nu piardă multiplele proiecte europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu a pierdut în doar două luni larga majoritate din Consiliul Local pe care spunea că se bazează când afirma că nu există nicio problemă să-și asigure voturile necesare, dar după cum acesta a scris în motivarea pentru care cere eliberarea din funcție a viceprimarului Teodora Munteanu se pare că majoritatea a devenit instabilă.

În 26 noiembrie 2021, întrebat dacă există posibilitatea schimbării majorității în Consiliul Local odată cu alianța PNL cu PSD pentru guvernare Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, că realizarea coaliției de guvernare alături de PSD nu va schimba în niciun fel situația politică la nivel local.

„Astăzi avem o colaborare cu USR care funcționează. Avem o majoritate destul de largă în Consiliul Local pentru că votează alături de noi și consilierii PMP și cei doi de la Pro România. Nu se pune problema de majoritate. Nu se pune problema, deocamdată, să schimbăm viceprimarii”, a spus Lungu.

El arăta atunci că actuala coaliție din Consiliul Local Suceava este funcțională și ere încrezător că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

„Discuții pot apărea oricând, dar astăzi nu este cazul. Aici avem o șansă: președintele organizației municipale PSD, domnul Dan Cușnir a spus că nu-și dorește o colaborare. Îi dorim multă sănătate. Nu avem nicio presiune”, a spus atunci Ion Lungu, lider al organizației municipale PNL Suceava.

Primarul Ion Lungu a fost atent atunci la cuvinte și a lăsat „o portiță” pentru înlocuirea viceprimarului Teodora Munteanu cu consilierul local PMP Anca Gâtlan mai ales că încă din toamna anului trecut erau discuții despre o eventuală fuziune între PNL și PMP care ar urma în curând să se contureze în urma congresului prin care se încearcă debarcarea președintelui PMP, Cristian Diaconescu și înlocuirea acestuia cu fostul președinte, Eugen Tomac.

Acum, Ion Lungu spune în referatul prin care susține eliberarea din funcție a viceprimarului Teodora Munteanu că majoritatea nu mai este stabilă, că alianța cu USR scârțâie pentru că aleșii locali USR nu stau cu mâna ridicată la cererea lui și au obiecții la diverse propuneri.

Însă, se pare că cel mai mult l-a deranjat de Ion Lungu că viceprimarul Teodora Munteanu s-a „băgat” peste autorizațiile de construire pe care el le-a eliberat și a arătat că Teodora Munteanu „proceda deseori la analizarea modalității în care au fost eliberate o serie de autorizații de construire, trimițând în control personalul din cadrul altor servicii decât cele pe care le coordona”.


Intră acum și în grupul de