Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, replică pentru senatorul USR Gheorghiță Mîndruță: Pe cetățeni îi interesează ca lucrurile să fie făcute repede și bine și nu-s atât de preocupați de cine o face.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan i-ar răspuns, joi, senatorului USR de Suceava Gheorghiță Mîndruță că oamenii nu sunt atât de interesați de cine se preocupă de anumite probleme, ci ca aceasta să fie soluționate, după ce senatorul USR a arătat că parlamentarii USR de Suceava au făcut demersuri pentru reabilitarea podului de la Milișăuți și că parlamentarii arcului guvernamental nu au votat un amendament propus de el prin care se alocau fonduri pentru reparații la acest pod,.

Deputatul PSD sucevean a spus că a constatat,  cu surprindere, că un simplu anunț că un ministru PSD s-a aplecat asupra unei probleme care trena de doi ani în județul Suceava, respectiv necesitatea reabilitării podului peste râul Suceava de la Milișăuți de pe DN 2 H, a creat reacții de neîncredere la început, ca într-un final să aflu că și-ar fi asumat un proiect pentru care parlamentarii USR de Suceava s-au zbătut de când au fost aleși.

„Ca lucrurile să fie clare, eu nu mi-am asumat niciun proiect de reabilitare a podului de la Milișăuți pentru că nu sunt constructor, ci doar am făcut un demers normal și firesc și am explicat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, că este necesar ca acest pod să fie reparat și redat cât mai repede circulației pentru că deservește o zonă mare și importantă din județul Suceava, iar ministrul PSD al Transporturilor a înțeles nevoile zonei și a urgentat procedurile”, a spus Șoldan.

El a transmis sucevenilor, inclusiv parlamentarilor USR de Suceava, că îi asigură că de fiecare dată când va avea prilejul să susțină un proiect necesar județului Suceava o va face, așa cum a făcut și la votarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022 când a votat toate amendamentele susținute de la tribună în plenul parlamentului ce vizau finanțări de proiecte pentru județul Suceava.

„În ceea ce privește precizarea făcută de președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, că podul respectiv are probleme încă din 2018 după viitura de pe râul Suceava, vreau doar să-i amintesc că la vremea respectivă prefectul de atunci al județului, actualul deputat Mirela Adomnicăi, a făcut toate demersurile necesare împreună cu ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, și acel pod a fost reabilitat în regim de urgență în doar șase luni, fiind refăcută zona afectată”, a menționat Șoldan.

Mai mult, acesta a spus că la vremea respectivă s-a stabilit că este necesar să fie continuat procesul de reabilitare, dar, din păcate pentru locuitorii zonei, Guvernul PSD a fost demis, iar toate guvernele de dreapta care s-au perindat de atunci la putere nu au făcut niciun pas în soluționarea problemei, chiar în condițiile în care o parte din trotuarul podului s-a surpat.

„Abia după ce PSD a revenit la guvernare s-a luat în serios necesitatea ca această problemă să fie rezolvată și doar după două luni s-a semnat contractul reabilitare. Domnului senator USR de Suceava îi spun doar că pe cetățeni îi interesează ca lucrurile să fie făcute repede și bine și nu-s atât de preocupați de cine o face. Nu vreau să mă întreb câți ani le luau celor din USR Suceava să convingă ministrul lor al Transporturilor să înceapă aceste lucrări, dacă le-a luat aproape un an să elaboreze parțial documentația. Comentariile sunt de prisos”, a concluzionat deputatul PSD Gheorghe Șoldan.


Intră acum și în grupul de