Acasă Politica Fostul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, de Ziua Națională Constantin Brâncuși: Prin...

Fostul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, de Ziua Națională Constantin Brâncuși: Prin el, o frântură de spirit românesc rămâne pentru totdeauna înscrisă în cultura umanității


Intră acum și în grupul de

Fostul ministru al Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, a transmis, sâmbătă, de Ziua Națională Constantin Brâncuși un mesaj în care amintește că în mandatul său de ministru  Muzeul Național Constantin Brâncuși a fost deschis pentru prima dată publicului larg.

Gheorghiu spune în mesaj că în 19 februarie 2022, se împlinesc 146 de ani de la nașterea geniului artei contemporane, Constantin Brâncuși.



„Prin el, o frântură de spirit românesc rămâne pentru totdeauna înscrisă în cultura umanităţii, în limbajul universal al formelor. În operele sale, Brâncuși a oglindit magia, miturile și tradițiile artei populare românești, împletindu-le cu viziunea sa asupra vieții”, a spus ministrul.

El și-a exprimat mulțumirea că în perioada în care a condus Ministerul Culturii, Muzeul Național Constantin Brâncuși a fost deschis pentru prima dată publicului larg.

„Tot în acel timp am reușit să aducem tinerii mai aproape de acest simbol național. Cred că este foarte important să-i facem să simtă că marile valori ale culturii româneşti le aparţin și că pot să fie mândri de ele”, arată fostul ministru.

Potrivit acestuia, Constantin Brâncuși rămâne un geniu al sculpturii secolului XX, un artist care a purtat emoția pământului românesc în fiecare colț al lumii și a îmbrăcat-o într-o mantie modernă, definită de materiale naturale – piatră, lemn și bronz.

„România are în artistul Constantin Brâncuși un ambasador unic în lume, care continuă să ne reprezinte cu onoare chiar și după trecerea sa în neființă”, a concluzionat Bogdan Gheorghiu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version