Organizația municipală USR PLUS Suceava anunță deschiderea campaniei de strângere de semnături pentru demiterea primarului Ion Lungu: Suceava curată, fără Lungu, fără roată


Intră acum și în grupul de

Organizația municipală USR PLUS Suceava a anunțat că joi după amiaza, de la ora 16:00, pe esplanada din centrul municipiului Suceava se va deschide oficial campania de strângere de semnături pentru demiterea primarului Ion Lungu.

Inițiatorii campaniei explică de ce au decis strângerea de semnături pentru demiterea lui Ion Lungu:

„Pentru că 1 milion de Euro pe o roată panoramică este o batjocură la adresa sucevenilor.

Pentru că orașul nostru merită o administrație locală atentă la nevoile sucevenilor.

Pentru că mizeria, praful și aglomerația din oraș ne sufocă.

Pentru că banii noștri sunt risipiți după bunul plac al primarului.

Pentru că Suceava este un oraș fără viziune urbanistică, în care se construiește în funcție de interesele private, nu în funcție de binele comun.

Pentru că un alt milion de Euro pentru renovarea unei săli din primărie este o sfidare a bunului simț.

Pentru că Suceava merită să fie verde și curată, nu îngropată în betoane.

Pentru că, după 18 ani de mandat, Ion Lungu nu a găsit soluții la problemele de trafic ale Sucevei.

Pentru că nu reprezintă Suceava!

Pentru că vrem să arătăm că sucevenii au un cuvânt de spus!”

Președintele organizației municipale USR PLUS Suceava, Gianina Ursu, a anunțat, în 19 aprilie intenția de a declanșa procedura de demitere a primarului Ion Lungu, iar la scurt timp președintele organizației județene USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a solicitat public demisia acesteia pentru această inițiativă considerând că momentul este inoportun.

„Poate că Ion Lungu nu a livrat în acești ani de primărie conform așteptărilor sucevenilor. Poate că ar trebui demis. Cu siguranță, roata panoramică și alte proiecte inițiate de domnia sa nu sunt necesare și nici măcar benefice municipiului Suceava. Acest demers este unilateral și asumat numai de către președintele filialei municipale USR Suceava, Gianina Ursu. El nu reprezintă punctul de vedere al filialei județene USR Suceava și nici al celei municipale, deoarece decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare”, a arătat Mîndruță.


Intră acum și în grupul de