Nume mari pe scena Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” care se va desfășura la Suceava, în perioada 2-5 iunie. Organizatorii promit un eveniment cultural unic, în care măiestria artistică și dragostea de frumos se vor îmbina într-un regal muzical de neuitat


Intră acum și în grupul de

Inițiat ca semn al recunoașterii creației universale a lui Ciprian Porumbescu, Festivalul Internațional ce poartă numele marelui compozitor bucovinean își propune să devină un eveniment muzical românesc de prestigiu internațional.

Organizat de Consiliul Județean Suceava, prin intermediul Centrului Cultural Bucovina și cu sprijinul Ministerului Culturii, Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” se va desfășura la Suceava, în perioada 2-5 iunie 2022.

Astfel, în zilele de 2 și 3 iunie 2022, cu începere de la orele 19:00, veți putea audia recitalurile cvartetelor „Transilvan” și „Ad Libitum”, evenimente ce se vor avea loc în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, intrarea fiind liberă!

Sâmbăta, 4 iunie 2022, publicul spectator este invitat la opereta „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, în interpretarea Orchestrei Metropolitane București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Evenimentul este programat cu începere de la orele 19:00 și se va desfășura pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava.

Seria evenimentelor culturale din cadrul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” se va încheia pe data de 5 iunie 2022, cu recitalul formației camerale „Croitoru String Virtuosi”, intitulat sugestiv „Un secol de muzică tradițională”.

Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va găzdui acest recital, cu începere de la ora 18:00.

Din dorința de a încuraja tinerii interpreți și compozitori în abordarea genului muzical cameral, Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” are și o componentă competițională, structurată în două secțiuni: Compoziție și Cvartete de coarde, locul desfășurării fiind Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Sâmbăta, 4 iunie 2022, cu începere de la orele 17:30, va avea loc festivitatea de premiere și Gala Laureaților din cadrul celor două competiții.

Locul desfășurării: Esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor Suceava.

„Vă așteptăm, așadar, alături de noi la un eveniment cultural unic, în care măiestria artistică și dragostea de frumos se vor îmbina într-un regal muzical de neuitat!”, transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de