PSD Suceava către liberalii suceveni: Ne-am săturat ca noi să facem și alții să inaugureze, așa cum s-a întâmplat cu centura Sucevei, a Rădăuțiului, cu DN 18 și cu multe dintre proiectele duse la capăt prin PNDL realizate de noi, cei de la PSD și inaugurate de ei, cei de la PNL


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PSD Suceava a transmis, luni, printr-un comunicat de presă că social-democrații suceveni s-au săturat să repare greșelile făcute în timpul guvernelor liberale și să fie în continuare blamați, cerând liberalilor suceveni să iasă din logica de campanie electorală și să se apuce de treabă.

„Unii liberali suceveni nu reușesc să iasă din logica de campanie nici măcar acum, când suntem în coaliție. Ca de obicei, este vorba despre acei oameni politici care fac multe declarații politice, dar puțină treabă. Iar când faci puțină treabă, ai destul timp liber să declari inepții. Nu vom intra în amănunte dar vom spune numai atât: ne-am săturat de vorbe goale. De autostrăzi desenate care trec prin munți, de spitale închipuite, de tabere internaționale imaginate, de parcuri industriale inexistente, de drumuri județene care nu se mai repară, de aeroporturi inventate”, se arată în comunicat.

PSD Suceava a mai transmis că nu mai vrea ca social-democrații să muncească, iar liberalii să inaugureze proiectele.

„Ne-am săturat ca noi să facem și alții să inaugureze, așa cum s-a întâmplat cu centura Sucevei, a Rădăuțiului, cu DN 18 și cu multe dintre proiectele duse la capăt prin PNDL realizate de noi, cei de la PSD și inaugurate de ei, cei de la PNL. E atât de ușor ca alții să lucreze și tu să te lauzi cu realizările lor ca și cum ar fi ale tale! Ne-am săturat să trebuiască să reparăm greșelile făcute de alții, cum ar fi închiderea fabricilor de lapte din zona Dornelor, care nu, nu s-au închis în timpul guvernării noastre. Suntem într-o coaliție domnilor. Haideți să muncim împreună și să o facem cât mai bine. Fiecare, pe domeniul lui, cu ministrul lui, cu oamenii lui și de fiecare dată când trebuie, să colaborăm”, se mai arată în comunicatul PSD Suceava.

În document se subliniază că lumea știe că în actuala coaliție unii vorbesc și alții fac pentru că și în trecut, unii vorbeau, iar PSD făcea.

„De aceea, când am plecat de la guvernare, în toamna lui 2019, deficitul bugetar era de 2,8% din PIB iar ponderea datoriei guvernamentale în PIB de 34,6%, a șasea cea mai mică din UE și aveam o rezervă de  25 miliarde lei pentru zile negre.  Ulterior au venit guvernele de dreapta la putere. În mai puțin de doi ani de guvernare de dreapta, datoria publică a ajuns la 50%, inflația a explodat, prețurile la fel, investițiile au fost sistate, România  s-a trezit că nu mai poate adera la zona euro. Cam acestea au fost rezultatele guvernărilor de dreapta care s-au reflectat de la nivel național, la nivel local. A trebuit să revenim la guvernare să oprim acest dezastru. Și o facem”, a mai transmis PSD Suceava.

În comunicat se menționează că PSD se află zi de zi în slujba cetățeanului, pentru că în primul rând sunt români și mai apoi oameni politici.

„Românii și interesele lor trebuie puse pe primul loc, întodeauna. Așa că n-ar strica ca distinșii noștri colegi să lase campania electorală la o parte și să mai și muncească, în loc să se țină doar de declarații politice”, a concluzionat PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de