Marian Andronache, vicepreședinte PMP: Prin modificările aduse Codului Fiscal Guvernul a creat premisele unui adevărat sabotaj economic. Îi pedepsește pe cei care muncesc și descurajează mediul de afaceri


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PMP Marian Andronache, consilier județean sucevean, a declarat luni că aprobate şi publicate în aceeași zi în Monitorul Oficial, modificările Codului Fiscal au bulversat mediul de afaceri din România.

„Pe lângă faptul că nicio ţară din Europa nu a majorat taxele şi impozitele în plină criză, vedem cum Guvernul îi pedepseşte pe cei care muncesc și descurajează conformarea voluntară. Mai grav este că toate aceste noi taxe și impozite vor duce, inevitabil, la creșterea prețurilor, reducerea investițiilor și evaziune fiscală!”, a declarat Marian Andronache.

Potrivit liderului PMP, pentru noile modificări impuse de Guvernul Ciucă nu există niciun studiu care să ne spună negru pe alb, care va fi impactul real al acestor modificări.

„Au mimat transparenţa, de altfel obligatorie prin lege: Ministerul Finanțelor a pus documentul în consultare publică pe 4 iulie, l-a modificat în 13 iulie, iar Guvernul l-a adoptat în 15 iulie! În realitate, foarte puţini sunt românii care nu vor fi simţi efectele noilor schimbări. Cea mai afectată va fi clasa medie, unde sunt angajații din IT, construcții, antreprenorii mici şi mijlocii etc. Veniturile lor vor scădea semnificativ”, a precizat Marian Andronache.

Mai mult, acesta a arătat că va creşte volumul muncii la negru din cauza noilor contribuții sociale suplimentare pentru cei care lucrează o fracțiune mai mică decât o normă întreagă.

„HoReCa, şi aşa decimată de pandemia de coronavirus, va fi cel mai afectat domeniu”, a subliniat liderul PMP.

Marian Andronache a mai arătat că nici după atâta vreme, în România, nu s-a înţeles conceptul de predictibilitate fiscală  și că doar un singur ministru a semnat ordonanţa, iar ceilalţi şi-au delegat atribuţiile către secretarii de stat.

„În total, pe acest document, trebuiau să fie semnăturile a doi viceprim-miniștri și a șase miniștri. Este doar una singură. Pe scurt:  Guvernul PSD+PNL+UDMR a creat premisele unui adevărat sabotaj economic”, a concluzionat Marian Andronache.


Intră acum și în grupul de