Deputatul PSD Mirela Adomnicăi: Un salariu minim decent îi scoate pe salariații români din categoria de ”sclavi moderni” ai Europei. PSD susține ferm creșterea salariului minim la 3000 de lei brut.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi spune că PSD susține ferm că o creștere a salariului minim la 3.000 de lei brut, din care 200 neimpozabili, de la 1 Ianuarie 2023

„Această creștere răspunde atât interesului angajatului, cât și al IMM-ului angajator. Altfel spus este o măsură nu doar benefică, ci chiar necesară, în actualul context economic și social, iar PSD va pleda pentru adoptarea ei în Coaliție”, a precizat deputatul.

Mirela Adomnicăi mai susține că PSD consideră că un salariu minim decent reduce riscul de sărăcie și-i scoate pe salariații români din categoria de „sclavi moderni” ai Europei, iar acest obiectiv a fost mereu o prioritate pentru PSD.

„România are 1,5 milioane angajați plătiți la salariul minim, din totalul de 5 milioane salariați, adică 1 din 3 salariați este plătit la salariul minim. Salarii mai mari înseamnă menținerea puterii de cumpărare și implicit a pieței care cumpără produsele/serviciile  IMM-urilor”, a adăugat deputatul.

Mirela Adomnicăi a mai spus că dacă oamenii nu mai au bani, nu mai are cine să cumpere produsele și serviciile IMM-urilor și se intră într-un cerc vicios atât pentru salariați, cât și pentru firme.

„Majorarea salariului minim este necesară pentru creșterea salariilor în mediul privat, unde nivelul de salarizare a rămas cu mult în urma inflației. Dacă IMM-urile vând produse și servicii la prețuri mai mari, e corect să acorde și salarii mai mari angajaților. Nu este un argument că în cazul IMM-urilor creșterea salariului minim s-ar suprapune peste costul mărit al facturilor la energie și ar însemna o povară prea mare de suportat. Guvernul sprijină în continuare IMM-urile pentru plata facturilor la electricitate și gaz”, a mai spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de