Sondaj: PSD conduce în preferințele sucevenilor. Dan Ioan Cușnir este peste Ion Lungu în opțiunile de vot, iar Florin Sinescu este candidatul PSD cu cea mai mare șansă să-l învingă pe Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Un sondaj CURS realizat în județul și în municipiul Suceava arată că PSD este partidul care ar câștiga alegerile locale și parlamentare.

Astfel, potrivit sondajului, în municipiul Suceava, 31 la sută dintre locuitori spun că PSD îi reprezintă cel mai bine, urmat de PNL cu 20 la sută, AUR cu 8 la sută și USR cu 5 la sută.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 43 la sută dintre locuitorii municipiului Suceava ar vota cu PSD, 27 la sută cu PNL, 10 la sută cu AUR și 9 la sută cu USR.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pentru Consiliul Local, PSD este preferat de 38 la sută dintre suceveni, PNL de 36 la sută, iar AUR și USR de câte 8 la sută.

În ceea ce privește candidatul de primar, Dan Ioan Cușnir(PSD) este preferat de 32 la sută dintre respondenți, urmat de Vasile Rîmbu-independent, cu o intenție de vot de 27 la sută, de Ion Lungu (PNL) cu 26 la sută, Florin Pușcașu (AUR)-7 la sută, Teodora Munteanu (USR)-6 la sută și Anca Gâtlan (PMP)-2 la sută.

Sucevenii consideră că alegerile vor fi câștigate de Dan Ioan Cușnir-27 la sută, Ion Lungu-20 la sută, Gheorghiță Mîndruță-15 la sută, Vasile Rîmbu-12 la sută, Florin Pușcașu-4 la sută, Teodora Munteanu-3 la sută și Anca Gâtlan-1 la sută.

La nivel județean, 40 la sută dintre respondenți spun că PSD îi reprezintă cel mai bine, urmat de PNL cu 25 la sută, AUR cu 9 la sută și USR cu 5 la sută.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 48 la sută dintre alegătorii județului Suceava ar vota cu PSD, 29 la sută cu PNL, 11 la sută cu AUR și 6 la sută cu USR.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pentru Consiliul Județean Suceava, PSD este preferat de 46 la sută dintre suceveni, PNL de 34 la sută, iar AUR 10 la sută și USR 6 la sută.

În ceea ce privește alegerea președintelui Consiliului Județean Suceava, pe primul loc este Gheorghe Flutur (PNL) cu o intenție de vot de 49 la sută, urmat de subprefectul Florin Sinescu (PSD) cu 37 la sută, Dorel Gheorghe Acatrinei (AUR)-7 la sută, Gheorghiță Mîndruță (USR)-5 la sută, Marian Andronache (PMP)-2 la sută.

În cazul în care PSD va propune în alegeri pe celălalt subprefect, Cristian Șologon, atunci Gheorghe Flutur ar fi votat de 60 la sută dintre alegători, Cristian Șologon de 23 la sută, Dorel Gheorghe Acatrinei-10 la sută, Gheorghiță Mîndruță-5 la sută și Marian Andronache-2 la sută.

Cei mai mulți dintre respondenți, 49 la sută, consideră că Gheorghe Flutur va câștiga alegerile pentru președinția CJ Suceava, iar 25 la sută cred că alegerile vor fi câștigate de Florin Sinescu, 4 la sută de Dorel Acatrinei, 3 la sută de Cristian Șologon și câte 1 la sută de Gheorghiță Mîndruță și Marian Andronache.

 De menționat este că în județul Suceava Gheorghe Flutur are o rată de favorabilitate de 53 la sută.

În județ sondajul a fost realizat în perioada 20 iunie-20 iulie pe un număr de 1000 de respondenţi, în timp ce în municipiul Suceava a fost realizat în perioada 20 iunie-12 iulie pe un număr de 800 de respondenți.

În ambele situații respondenții sunt  votanți cu vâsta de peste 18 ani, iar metoda de culegere a datelor a fost față în față la domiciliul respondenților.

Marja de eroare a sondajului este de +/- 3.1% la un nivel  de încredere de 95%.


Intră acum și în grupul de