Ucrainean la volanul unui TIR, depistat în Vama Siret cu permis de conducere fals


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au depistat un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere, cu însemnele autorităților ucrainene, fiind fals.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, joi, 29 septembrie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a i se efectua formalităţile de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 31 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, polițiștii de frontieră suceveni au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul, aparent emis de autoritățile ucrainene, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În acest caz polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Intră acum și în grupul de