Deputatul PNL Angelica Fădor: Guvernul a plafonat prețurile la lemnul de foc. Pentru PNL și pentru Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă, protecția socială a cetățenilor, cu precădere a celor mai vulnerabili, a fost și rămâne una dintre priorități.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, joi, că Guvernul continuă să caute soluții pentru protecția socială a românilor și a plafonat prețurile la lemnul de foc și la produsele derivate pentru încălzire.

Ea a arătat astfel că, prin ordonanță de urgență s-a decis ca prețul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguș și resturi de lemn să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub cu TVA inclus, la brichete s-a stabilit un preț maxim de 1.500 de lei pe tonă cu TVA inclus, iar la pelete maximum este de 2.000 de lei pe tonă cu TVA inclus.

„Numeroase familii din județul Suceava care folosesc lemnul ca resursă în gospodărie și care sunt afectate de creșterile de preț de pe piață vor fi astfel sprijinite pentru a trece cu bine această iarnă”, a declarat deputatul sucevean liberal.

Angelica Fădor a subliniat că măsura vine și în sprijinul unităților de învățământ, al serviciilor sociale și unităților de interes local, al primăriilor și subordonatelor acestora, dar și al lăcașelor de cult.

„În contextul crizei energetice pe care o parcurge Europa, pentru PNL și pentru Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă, protecția socială a cetățenilor, cu precădere a celor mai vulnerabili, a fost și rămâne una dintre priorități”, a conchis deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de