Ioan Bălan către ministrul Transporturilor: Poduri rutiere din județul Suceava au urme vizibile de deteriorare. Când veți finaliza procesul de expertizare și ce alocări bugetare vor fi prevăzute pentru consolidarea lor?


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan solicită ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să estimeze când va fi finalizată expertiza tehnică a podurilor rutiere și feroviare din județul Suceava care stagnează din cauza lipsei de specialiști și care vor fi alocările bugetare pentru consolidarea sau reabilitarea acestora.

„Cea mai mare parte a podurilor situate pe traseul drumurilor naționale, precum și a podurilor feroviare din județul Suceava au fost construite în urmă cu 5-6 decenii, unele dintre acestea având urme vizibile de degradare. La nivelul județului a fost demarată, la dispoziția prefectului, o campanie de expertizare, însă, din cauza deficitului de personal înregistrat la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcții, acest proces nu a avansat foarte mult”, arată Ioan Bălan în întrebarea către Sorin Grindeanu.

În condițiile în care este necesară identificarea cât mai rapidă a podurilor care manifestă vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii acestora, în regim de urgență, în planul de investiții al CNAIR/C.F.R. Infrastructură, deputatul Ioan Bălan solicită ministrului să spună care este data la care anticipează că va fi finalizat procesul de expertizare tehnică a siguranței podurilor rutiere de pe rețeaua de drumuri naționale și a podurilor feroviare din județul Suceava.

Având în vedere faptul că, în cursul lunii octombrie Guvernul va adopta proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2023, Ioan Bălan îi cere ministrului să precizeze ce alocări bugetare va dispune pentru programele de investiții care vizează consolidarea/reabilitarea podurilor rutiere și feroviare.

„În condițiile în care unii constructori nu au realizat lucrări de consolidare de calitate, vă rog să precizați ce măsuri ați dispus pentru asigurarea celui mai înalt grad de siguranță a infrastructurii de transporturi”, a mai solicitat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de