Un sucevean a ajuns în arest după ce a înșelat cu 280.000 de lei 11 suceveni promițând că le va face mobilă la comandă


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost reținut 24 de ore și introdus în arest fiind acuzat că a înșelat mai multe persoane, cauzându-le un prejudiciu de peste 50.000 euro.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au pus, luni, în executare doua mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Suceava, la imobilele amplasate în Suceava locuinţă utilizată de suspectul în cauză, respectiv un bărbat de 38 de ani, cât şi la sediul unei unități economice pe care acesta o administrează în satul Dealu din comuna Zvoriştea.

Din cercetările efectuate și din materialul probator administrat, s-a stabilit că în perioada 22.02.2020-02.03.2022, la intervale la diferite intervale de timp, bărbatul de 38 ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, folosind ca mijloace frauduloase contracte de prestări servicii și facturi proforme pentru vânzarea/achiziția unor piese de mobilier, a indus în eroare 11 persoane vătămate, prezentându-le ca adevărat faptul mincinos că le va executa și livra mobilerul comandat, în scopul de a obţine în mod injust plățile efectuate de părțile civile în avans, cauzând astfel un prejudiciu total în valoare de 279.600 de lei.

Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat societatea comercială și în mediul on-line şi pe reţele de socializare unde a creat site-uri de vânzări, în cuprinsul cărora se prezenta în mod ireal drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, dispozitive electronice şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

De asemenea, după audierea suspectului s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 25.10.2022, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 38 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de