Senatorul Ioan Stan: PSD nu abandonează soluția reglementării ferme a pieței energiei pentru o perioadă de doi ani. Românii nu mai au timp de fandoseli politice


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă hotărârea PSD de a reveni temporar la o piață de energie reglementată.

„Românii trebuie să știe că PSD nu abandonează soluția reglementării ferme a pieței energiei pentru o perioadă de doi ani. Timpul trece și este necesar ca până la începutul lunii noiembrie, să se producă ajustarea legislativă corespunzătoare. Altfel aceasta nu se va putea aplica de la începutului anului.  În plus, este vital ca să existe o perspectivă clară și stabilă asupra pieței energiei înainte de finalizarea bugetului național pentru anul viitor”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că din acest motiv, partenerii de la PNL trebuie să lase deoparte orgoliile și să muncească alături de PSD la punerea în aplicare a soluției reglementării.

„Înțelegem că unora dintre colegii de la PNL le este greu să accepte că liberalizarea pieței, pusă în practică de ministrul Virgil Popescu a fost un eșec de proporții. Însă le propunem acestora să nu mai stea încremeniți în trecut și să privească alături de noi spre viitor, adică să accepte că singura soluție viabilă este reglementarea temporară a prețului energiei și gazelor”, a precizat senatorul social-democrat sucevean.

Ioan Stan spune că, în acest context încercarea colegilor noștri de coaliție de a sugera ca utilă îmbinarea propunerilor de reglementare cu cea a OUG deja existente în domeniul energiei,  nu rezolvă absolut  nimic.

„Românii nu mai au timp de fandoseli politice, ci vor soluții urgente pentru a fi siguri că vor plăti prețuri decente la facturile de energie și gaz”, a concluzionat Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de