Marian Andronache este noul lider național al aleșilor locali din PMP și vrea ca administrația să fie mult mai aproape de cetățean: Indivizii și comunitățile trebuie să se autoguverneze și să-și decidă viitorul pe baza resurselor și nevoilor locale


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, consilierul județean Marian Andronache, a fost ales, sâmbătă, președinte al Ligii Aleșilor Locali din PMP în urma unui eveniment la care au participat peste 1.500 de primari, vicepreşedinţi de consilii judeţene, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali PMP.

Marian Andronache, vicepreședinte național al PMP, a prezentat moțiunea „Administraţia mai aproape de cetăţean” în care a prezentat viziunea de dreapta a administrației publice.

Astfel, potrivit lui Andronache, indivizii și comunitățile trebuie să se autoguverneze și să-și decidă viitorul pe baza resurselor și nevoilor locale.

„La fel, statul trebuie să cedeze întâietatea deciziilor către comunități”, a spus Andronache.

Astfel, PMP susține alocarea de cote defalcate din TVA mai mari și impozite pe venit pentru administrațiile locale, descentralizarea unor programe de investiții care acum sunt derulate exclusiv prin administrația centrală, descentralizarea și simplificarea accesării de fonduri europene, dar și ca minim 30 la sută din bugetul localităților să fie stabilit prin bugetarea participativă.

El mai susține și simplificarea legislației administrației locale, inclusiv a legislației achizițiilor publice.

„Este un veritabil proiect de guvernare locală, care pus în aplicare poate schimba în bine vieţile miilor de comunităţi”, a catalogat preşedintele PMP Eugen Tomac moțiunea lui Marian Andronache.

Liderul PMP a mai spus că doar o dreaptă curajoasă şi unită poate scăpa România din „ghearele roşii” ale frăţiei baronilor PSD şi PNL, motiv pentru care s-a bucurat de prezenţa la eveniment a preşedinţilor Uniunii Salvaţi România (USR) şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă şi Ludovic Orban.

„Cei care conduc astăzi destinele ţării ne-au trădat. Preşedintele Iohannis ne-a promis “România Educată” şi ne-am trezit cu “România la fără frecvenţă”. Cum să împrumuţi atât de mulţi bani şi să nu vrei să măreşti pensiile cu 25%, aşa cum a propus PMP, când avem o inflaţie istorică? PSD şi PNL nu vor să mărească pensiile şi salariile românilor, condamnându-i cu cinism la sărăcie şi dependenţă faţă de un stat pe care tot ei l-au monopolizat”, a spus Tomac.

El le-a transmis aleșilor locali PMP că au toate atuurile să privească cu optimism către anul electoral 2024.


Intră acum și în grupul de