Incendiu la Horodniceni: Un trecător a văzut flacără la geamul unui consătean, a spart ușa de la intrare și a încercat să-l salveze pe bărbat


    Intră acum și în grupul de

    Incendiul de joi seara din Horodniceni în care un bărbat a murit a fost declanșat de la coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

    Potrivit anchetei efectuate în acest caz, polițiștii au fost sesizați joi seara prin 112 de un bărbat din Horodniceni că s-a produs un incendiu la o casă de pe raza comunei în urma căruia un bărbat în vârstă de 86 ani a decedat.

    Astfel, s-a stabilit că bărbatul de 86 de ani, Vasile Florea, locuia singur și era și nevăzător.

    Un consătean a care mergea pe jos către casă a sesizat că o flacără prin geamul locuinței bărbatului în cauză, după care a intrat în curtea locuinței acestuia, a mers la ușa de acces în locuință constatând faptul că aceasta era încuiată pe interior, după care a spart ușa de acces în locuință, constatând faptul că incendiul se propaga în interiorul dormitorului locuinței.

    El a pătruns în interior unde l-a găsit pe bătrân căzut pe podeaua dormitorului și l-a scos afară din locuință unde a constatat că acesta nu mai respira, după care a apelat la 112.

    Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu o autospecială și au lichidat incendiul stabilind ca și cauză de producere a incendiului coș de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

    În urma incendiului a rezultat decesul proprietarului care a fost constatat de un echipaj SMURD care a încercat resuscitarea acestuia.

    Și bărbatul care l-a scos din casă pe bătrân a suferit arsuri minore la mâini fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului.


    Intră acum și în grupul de