Deputatul George Șoldan: Comisia Europeană a aprobat finanțarea autostrăzii Pașcani-Suceava-Siret. Ministrul Sorin Grindeanu este garanția că vom avea autostradă la Suceava cât mai repede


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, George Șoldan, a anunțat, vineri, că Autostrada Pașcani-Suceava-Siret va fi finanțată prin Programul Operațional pentru Transport care a fost aprobat astăzi de Comisia Europeană.

Parlamentarul social-democrat sucevean a spus că este o veste bună transmisă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a arătat că suma alocată prin Programul Operațional de Transporturi până în 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile.

„Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că printre proiectele care urmează să fie finanțate prin POT 2021-2027 se numără: Autostrăzile Sibiu-Pitești, Sibiu-Brașov, Ungheni-Iași-Tărgu Neamț-Târgu Mureș (mai puțin sectoarele finanțate prin PNRR), Brașov-Bacău, Timișoara-Moravița și Pașcani-Siret.Vor mai fi finanțate extensii și modernizări ale infrastructurii feroviare ( inclusiv rețeaua de metrou), dar și proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre”, a declarat Șoldan.

Deputatul PSD de Suceava a subliniat că vor fi făcuți repede pașii pentru proiectarea și executarea lucrărilor la Autostrada Pașcani-Suceava-Siret și că o garanție că acest drum rapid se va face este că Sorin Grindeanu este ministrul Transporturilor care a reușit în decurs de un an să finalizeze toate procedurile greoaie pentru stabilirea constructorilor la autostrada A 7 de la Ploiești la Pașcani.

„Tot Sorin Grindeanu este ministrul Transporturilor care va accelera procedura și pentru tronsonul Pașcani-Suceava-Siret astfel încât să avem autostradă la Suceava cât mai repede”, a mai declarat George Șoldan.


Intră acum și în grupul de