VIDEO//Activistul de mediu Tiberiu Boșutar: Pădurarii nu au cum să facă miting să salveze pădurile pentru că pădurile trebuie salvate de pădurari


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar a vorbit, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina despre salvarea pădurilor și mitingul de protest față de proiectul de lege care vizează modificarea şi completarea legislației privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice care prevede că toate activităţile comerciale ale regiilor autonome vor fi organizate în societăţi pe acţiuni sau societăţi cu răspundere limitată, într-un interval de cel mult trei ani de la data adoptării modificării legislative.

El a spus că pădurile trebuie salvate de pădurari.

„Pădurarii nu au cum să facă miting să ceară ajutor pentu a salva pădurile”, a spus Boșutar.

Activistul de mediu a spus că modificarea legislativă nu are în vedere modificarea proprietarului pădurii și a subliniat că 48 la sută din fondul forestier este proprietatea statului, iar din 2016, sectorul forestier este sub incidența siguranței naționale.

El spune că nu se pune problema schimbării proprietarului, ci doar că Ministerul Mediului a decis să intervină în modul în care funcționează Regia Națională a Pădurilor și să reorganizeze în sensul în care specialiștii silvici să se ocupe de înteținerea pădurii, iar partea economică să fie preluată de altă entitate.

Tiberiu Boșutar susține că numai în județul Suceava sunt pădurari miliardari și că nici nu se mai știe dacă respectivul este pădurar sau agent economic.

„Au camioane cu macara, TAF-uri, oameni la lucru. Nu simt faptul că li se mai confiscă o mașină”, a spus Boșutar.

El a arătat că salută decizia Guvernului și a ajuns ca ministerul să fie sub comanda RNP Romsilva.

Boșutar a mai spus că RNP Romsilva declară un profit foarte mic, de 2-3 euro pe hectar, ceea ce nu este normal.

El a mai declarat că angajații Romsilva trebuie să se ocupe de silvicultură pentru că ei nu sunt specialiști în economie să facă afaceri.


Intră acum și în grupul de