Niculai Barbă: Un premiu special „Ciprian Porumbescu” va fi acordat anul acesta la Festivalul de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a anunțat, că în acest an se va acorda un premiu special „Ciprian Porumbescu” în cadrul Festivalului-Concurs Buna Vestire.

Potrivit acestuia, inițiativa prin care se dorește promovarea muzicii corale a marelui compozitor vine în contextul instituirii prin Lege a anului 2023 ca fiind Anul Cipian Porumbescu.

𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă, 𝟐𝟔 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, se va desfășura cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă intitulat „𝐁𝐔𝐍𝐀 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐑𝐄”, la Casa de Cultură din comuna Fundu Moldovei.

Festivalul se va desfășura pe 𝐜𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐬𝐞𝐜ț𝐢𝐮𝐧𝐢: 

I. Coruri de copii;

II. Licee cu profil muzical şi teologic;

III. Licee cu alt profil;

IV. Coruri ale aşezămintelor culturale;

V. Coruri parohiale.

𝐑𝐞𝐩𝐞𝐫𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 formațiilor corale care participă în concurs trebuie să cuprindă 3 (trei) piese, cu o durată de maximum 15 minute:

– 2 lucrări religioase ortodoxe din repertoriul românesc (autori diferiți);

– 1 lucrare din creația compozitorului român Ciprian Porumbescu (religioasă sau patriotică);

Obiectivele festivalului vizează promovarea valorilor veritabile ale creaţiei corale de cult ortodox, revigorarea mișcării corale în ansamblul ei, precum și promovarea muzicii corale a marelui compozitor Ciprian Porumbescu, întrucât, anul 2023 este un an special – Anul Cultural ,,Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de