Deputatul PSD de Suceava George Șoldan: Reducerea taxelor pe muncă se poate face prin impozitarea corectă a marilor companii


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Georghe Șoldan a declarat, joi, că Partidul Social Democrat este determinat să sprijine salariații cu venituri mici și mijlocii prin scăderea taxelor pe muncă, pentru a-i ajuta în această perioadă dificilă pe toți cei care muncesc din greu și contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a României.

Potrivit acestuia, reducerea impozitării muncii se poate face prin aplicarea unei contribuții de solidaritate de 1% din cifra de afaceri asupra marilor companii.

„Este incorect ca efectul crizelor care afectează întreaga țară să fie resimțit doar de cei cu venituri mici, în timp ce companiile care obțin venituri mari și foarte mari își reduc obligațiile către stat, prin diminuarea artificială a profiturilor. De aceea, PSD consideră că este obligatoriu ca toate companiile din România să plătească un impozit pe profit echivalent cu 1% din cifra de afaceri”, a declarat deputatul social-democrat sucevean.

George Șoldan susține că toate IMM-urile și multe companii mari din România, care raportează profiturile reale, plătesc impozite a căror valoare depășește și 3-4% din cifra lor de afaceri, fără să dea faliment și fără să practice prețuri mai mari, iar dacă acesta pot, înseamnă că și marile companii pot să achite un impozit pe profit egal cu 1% din cifra lor de afaceri.

„Este momentul ca toate partidele politice să se hotărască dacă vor să fie alături de angajații cu venituri mici și mijlocii, care contribuie substanțial la creșterea economică, dar care au fost afectați puternic de creșterea prețurilor, în contextul inflaționist global, sau de partea companiilor care folosesc tot felul de artificii pentru a-și maximiza profiturile și a-și reduce obligațiile către stat”, a spus Șoldan.


Intră acum și în grupul de