Deputatul Ioan Bălan cere ministrului Transporturilor lămuriri privind întârzierile pe trei loturi ale Autostrăzii A 7, cel mai așteptat obiectiv de infrastructură din țară


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat, în Parlament, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, lămuriri legate de ritmul scăzut al lucrărilor pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A 7 și în ceea ce privește atribuirea contractului de execuție pentru lotul 3 al acestei autostrăzi.

„Am apreciat faptul că domnia voastră ați mers personal pentru a verifica stadiul fizic de execuție a lucrărilor de construire la obiectivul de investiții Autostrada A7, Autostrada Moldovei, cel mai așteptat obiectiv de infrastructură din țară. De asemenea, este foarte util faptul că ați constatat că pe primele două loturi, între Ploiești și Buzău, ritmul lucrărilor înregistrează unele întârzieri determinate, fie de condițiile din teren, fie imputabile asocierilor de constructori. Mai mult decât atât, consider că este imperativ să se urgenteze procedurile pentru atribuiea lucrărilor și începerea lucrărilor pentru ultimul lot, porțiunea către Buzău”, a transmis Ioan Bălan.

El a arătat că având în vedere importanța obiectivului de investiții pentru întreaga zonă a Moldovei, precum și necesitatea susținerii unui ritm adecvat al lucrărilor, pentru a beneficia de finanțarea europeană nerambursabilă, solicită ministrului Transporturilor să precizeze care sunt motivele obiective pentru care lucrările pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A7 (Ploiești-Buzău) sunt la stadii fizice de execuție de numai 10-15%?

„Se impune, în mod obiectiv, prelungirea termenelor de execuție? În ce mod, o eventuală a prelungire a termenelor de execuție afectează finanțarea europeană nerambursabilă?”, a mai întrebat Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a mai cerut ministrului să spună și care este stadiul pregătirii atribuirii contractului de lucrări pentru singurul lot neatribuit din Autostrada A7 (lot 3 Ploiești-Buzău).

„Care au fost motivele pentru care acest contract nu este încă neatribuit? Când anticipați că se va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru acest lot de autostradă și care este termenul de execuție?”, a mai cerut să afle Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de