Gheorghe Flutur, discuții cu Sorin Grindeanu despre autostrada Pașcani-Suceava: Sunt șanse foarte mari ca în partea a doua a anului să fie licitate lucrările de execuție


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după discuții cu ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, că în ceea ce privește Autostrada A7, ultima analiză de progres arată că sunt șanse foarte mari că în partea a doua a acestui an să se scoată la licitație lucrările pe tronsonul Pașcani – Suceava.

„S-au finalizat și forajele și citirea rezultatelor în laborator. Este pe final procesul de identificare a proprietarilor de teren de pe tronsonul Autostrăzii. Se așteaptă Acordul de Mediu, nu înainte de avea loc o dezbatere publică. Suntem deja și la 70 % cu lucrările de proiectare finalizate pe tronsonul Suceava – Siret, foraje, studii geotehnice”, a spus președintele Flutur.

El a arătat că în aceste zile a purtat discuții cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, și a precizat că aceștia sunt optimiști în sensul că s-a recuperat mult timp din decalajul de pe celălalt coridor al A7, București – Pașcani, care este mai avansat.

„De asemenea, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a apreciat parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava și implicarea noastră zi de zi în această etapă de proiectare a tronsonului de Autostradă Pașcani – Suceava – Siret”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava, lider al PNL, a menționat că în aceste zile coordonează echipa liberală în negocierile completării Programului de Guvernare și că are ca priorități obligatorii, printre multe altele, continuarea A7 pe bani europeni pe ruta Pașcani – Suceava – Siret, construcția Centurii Gura Humorului, construirea Drumului Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani, care sunt investiții atât de necesare pentru infrastructura județului Suceava.


Intră acum și în grupul de