Vechi membri din PSD Suceava: Partidul este rupt în două. Dacă Ioan Stan continuă „farsa” desemnării candidatului la președinția CJ Suceava cu votul primarilor, PSD Suceava va coborî pe locul 3 la alegeri


Intră acum și în grupul de

Mai mulți membri vechi și cu funcții importante în organizația județeană PSD Suceava consultați de News Bucovina și-au arătat surprinderea că președintele organizației, senatorul Ioan Stan, „continuă farsa” privind desemnarea candidatului PSD Suceava la președinția Consiliului Județean Suceava mai ales după ce vineri primarii PSD din organizație au transmis un mesaj clar: partidul este rupt în două.

„Din păcate, președintele (senatorul Ioan Stan, n.r.) vrea să continue farsa de ieri și să reia votul vinerea viitoare. Nu a înțeles mesajul care a fost clar că partidul este rupt în două. Oricare dintre cei doi (Florin Sinescu și Gheorghe Șoldan, n.r.) nu va avea susținere din partea întregii organizații, iar la alegerile locale PSD va ieși pe locul 3, după PNL și AUR ”, a spus unul dintre cei chestionați.

Un alt membru vechi din conducerea organizației județene a spus că Ioan Stan pare că a înțeles prea târziu pericolul ca partidul să fie controlat din exterior.

„Sunt două tabere acum, dar una pare să fie controlată din exterior. Așa ceva nu este de acceptat. Întotdeauna partidul, la Suceava, cu bune, cu rele, a fost pe picioarele lui și nu s-a plecat în fața niciunui „binevoitor” din afară care să stabilească cine și cum trebuie condusă organizația”, a spus sursa citată.

Din discuțiile cu membri vechi din conducerea PSD Suceava a reieșit că Ioan Stan a căzut într-o capcană atunci când a acceptat ca primarii partidului să fie chemați să voteze candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Suceava și că, în mod firesc, ar fi trebuit să-și asume el candidatura.

„Este un demers nestatutar care nu are nicio noimă. Primarii din localități sunt de regulă președinți de organizații. De ce acești președinți de organizație au mai multe drepturi? Dacă se dorește un vot corect, trebuie întrunit Consiliul Politic Județean care să accepte sau nu o candidatură propusă de Biroul Județean. În mod firesc, președintele organizației trebuie să-și asume candidatura. Nu vrei să candidezi la președinția Consiliului Județean Suceava, nu e nicio problemă. Demisionezi din funcția de președinte al organizației județene PSD Suceava, se organizează alegeri, se alege un nou președinte al organizației care devine automat și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean”, a explicat acesta.

Mai mult, membrii PSD Suceava consultați de News Bucovina au spus că după demersul ratat de vineri de a desemna un candidat la președinția CJ Suceava, Ioan Stan a primit o „gură de aer” și că mai are timp să revină cu picioarele pe pământ și să găsească o formă prin care să unească partidul.

„Dacă nu găsește o modalitate prin care să împace taberele- pentru că sunt mai multe grupări, din care două mai importante- vom constata că partidul se va uni doar împotriva lui”, a mai spus acesta.

Membrii PSD Suceava consultați de News Bucovina au mai atenționat că situația din organizația județeană va fi speculată de PNL, dar cel mai mult de AUR care va reuși să atragă mult electorat social-democrat dacă PSD Suceava va continua să fie măcinat de lupte interne.


Intră acum și în grupul de