Deputatul Gheorghe Șoldan rămâne opțiunea PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava. Liderul PSD Suceava, Ioan Stan: Eu îl susțin!


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, pentru News Bucovina, că deputatul Gheorghe Șoldan este cel care urmează să fie propus pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Primarii PSD din județul Suceava ar fi trebuit să se întrunească vineri pentru a decide, prin vot, pe cine susțin dintre cei doi candidați PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, după ce în urmă cu o săptămână, în urma votului a fost egalitate, 23-23, unul dintre primari ajungând cu întârzire.

Ioan Stan a spus că după ce subprefectul PSD Florin Sinescu s-a retras din cursă s-a renunțat la consultarea primarilor PSD prin vot.

„Nu se mai face votul”, a spus președintele PSD Suceava.

El a arătat că în aceste condiții, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava este deputatul Gheorghe Șoldan, dar că rămâne ca acesta să decidă.

„Rămâne decizia lui”, a spus Ioan Stan.

Președintele PSD Suceava a adăugat că el crede că deputatul Șoldan își va asuma această candidatură.

„Eu zic că da (își va asuma candidatura n.r.). Eu îl susțin!”, a declarat Ioan Stan.

Subprefectul Florin Sinescu a anunțat că renunță la a candida pentru a fi desemnat candidat al PSD la funcția de președinte al CJ Suceava constatând că nu a avut o susținere largă în rândul primarilor PSD.

Deputatul Gheorghe Șoldan încă nu a anunțat oficial că își asumă candidatura.

Gheorghe Șoldan urmează să împlinească anul acesta 32 de ani.

El a fost ales consilier județean în urma alegerilor din septembrie 2020, iar în decembrie 2020 a fost ales deputat PSD.

Potrivit cv-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, el este în prezent masterand la USV în specializarea Globalizare și Diplomație Economică.

El a absolvit în anul 2010 Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava și în 2013 Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Știinţe Economice şi Administraţie Publică – Specializare Management, iar în 2021 Colegiul Naţional de Apărare-Programul postuniversitar „Securitate şi bună guvernare”.

Gheorghe Șoldan a fost în perioada 2008-2010 preşedinte la Liga Elevilor din organizaţia judeţeană PSD Suceava, între 2010-2013 a fost preşedinte la Liga Studenţilor din organizaţia judeţeană PSD Suceava, între 2013 și 2016 vice-preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret PSD Suceava, în perioada 2013-2015 a fost coordonator PES Activists PSD Suceava, iar din 2016 este preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de