Șofer băut la volan oprit de poliție la Straja după o urmărire în trafic cu utilizarea dispozitivelor tip SPIKE, cu țepi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani a rămas fără permisul auto, a fost amendat și este cercetat penal după ce a condus băut un autoturism, nu a oprit la solicitarea poliției care a fost nevoită să folosească dispozitivele de tip SPIKE tânăr de 23 de ani.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus care se aflau duminică seara la ora 18:40 în cadrul acțiunii pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier, au depistat un autoturism ce circula pe DJ 209 G, din direcția Brodina către Straja cu viteza de 79 km/h în localitate.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto a încetinit, însă în momentul în care autospeciala de poliție a ajuns în apropiere, a demarat în trombă.

În aceste condiții s-a inițiat acțiunea de urmărire a autoturismului cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase și totodată, s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliție care se afla de asemenea în cadrul acțiunii, pe raza comunei Straja.

La aproximativ doi kilometri de locul unde i s-a aefectuat semnal de oprire, s-a procedat la blocarea de către cel de-al doilea echipaj, efectuând din nou semnal de oprire autoturismului, unul dintre agenți folosind dispozitivul baraj rutier extensibil cu țepi (SPIKE).

Astfel, s-a reușit oprirea autoturismului în condiții de siguranță, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani, din Straja, în autoturism aflându-se alți doi pasageri de 23 și 47 ani, ambii din comuna Straja.

Fiindu-i solicitate pentru control conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, acesta a prezentat documentele auto, declarând că documentele personale nu le are asupra sa. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a solicitat testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru abaterile rutiere săvârșite, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1740 lei, fiindu-i suspendat și permisul de conducere.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, pasagerul de 23 ani a fost sancționat contravențional conform  Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 2000 lei.


Intră acum și în grupul de