Gheorghe Flutur, la comemorarea lui Ciprian Porumbescu la Stupca: Aici, în Bucovina, numai împreună am putut fi mai puternici


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, luni, la finalul Sfintei Liturghii oficiate la Stupca de PS Damaschin, pentru pomenirea compozitorului Ciprian Porumbescu, la 140 de ani de la trecerea la cele veșnice, că acesta a avut o educație religioasă și că a făcut legătura dintre muzică și biserică.

Prezent la manifestările de comemorare a lui Ciprian Porumbescu, președintele Flutur i-a felicitat pe cei prezenți și în special pe cei careu au venit cu costume naționale.

„Felicit pe cei care au venit în straie populare pe o vreme atât de frumoasă la comemorarea marelui Ciprian Porumbescu, la el acasă, la Stupca”, a spus Flutur.

El i-a felicitat și pe cei care au fost medaliați de IPS Calinic cu „Crucea Bucovinei” și a spus că a discutat și cu strănepoata marelui compozitor Ciprian Porumbescu, cu fiul ei, Luca, student la Berlin, dar și cu actorul Vlad Rădescu ce a interpretat rolul compozitorului.

„Am pus umărul în această perioadă să facem evenimente (pentru marcarea Anului Ciprian Porumbescu n.r.) în mai multe locuri din țară”, a spus Flutur care a subliniat că și că importante sunt manifestările de acasă pentru că nimic nu se poate face fără unitate, fără această comuniune.

Președintele Flutur a apreciat că Ciprian Porumbescu a fost un geniu al muzicii, un creator, un om cu o educație religioasă care a făcut legătura dintre muzică și Biserică.

„Arată că, aici, în Bucovina, numai împreună am putut fi mai puternici”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de