„Jocul pe toloacă”, proiect al CJ Suceava, revine, duminică, pe imașul Rodinii din Pârteștii de Sus


Intră acum și în grupul de

Centrul Cultural Bucovina a anunțat, marți, că duminică după amiaza se organizează o nouă ediție a evenimentului „Jocul pe toloacă” la Pârteștii de Sus.

„Vă invităm să vă pregătiți pantofii de dans și să vă prindeți în horă alături de gospodarii din vetrele folclorice ale județului Suceava și de invitații noștri de la Șieuț – județul Bistrița-Năsăud!”, a transmis Centrul Cultural Bucovina.

Totodată, se precizează că proiectul este al Consiliului Județean Suceava și este organizat de Centrul Cultural Bucovina împreună cu Primăria Cacica, duminică, 30 iulie, începând cu ora 14:00 pe imașul Rodinii din Pârteștii de Sus.

Prima ediție a acestui eveniment a fost organizată anul trecut în data de 15 august.

La ediția de anul trecut președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a lansat un CD cu strigături pentru jocul pe toloacă de la Pârtești.

Flutur a spus că așa cum ardelenii au jocul la șură, e a dorit să promoveze jocul pe toloacă, specific zonei.

„Jocul pe Toloacă este o etapă a nunții. După ce ies de la cununie, din biserică, pe toloaca bisericii, un loc din fața bisericii, nunii cei mari cinstesc nuntașii și, acolo, cel puțin o oră, se dansează. Acesta e jocul pe toloacă la Pârteștii de Sus”, a explicat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de