Deputatul Ioan Balan cere ministrului Transporturilor să aloce de urgență fonduri pentru repararea drumurilor din județul Suceava afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a transmis ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o interpelare legată de măsurile pe care ministerul le va lua pentru a reabilita drumurile din județul Suceava afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina.

„România a susținut și continuă să susțină atât populația refugiată din Ucraina, cât și transporturile comerciale realizate pe cale terestră de către operatorii economici din statul vecin. Mai mult decât atât, retragerea agresorului rus din acordul privind cerealele, a determina o intensificare a transportului rutier de mare tonaj pe drumurile naționale din țara noastră, în special pe cele din nordul țării, unele porțiuni din covorul asfaltic fiind afectate de acest trafic intens”, a precizat deputatul sucevean.

Totodată, Ioan Balan spune că deja președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat identificarea de fonduri în vederea realizării de reparații urgente și pentru consolidarea drumurilor și podurilor care fac legătura cu punctele de frontieră dintre România și Ucraina.

În aceste condiții, știind că că Guvernul se află sub presiunea unor constrângeri bugetare importante și luând în considerare deschiderea Comisiei Europene pentru a susține coridoarele de transport care să faciliteze exporturile din Ucraina, Ioan Bălan cere ministrului să răspundă dacă are în vedere să solicite Comisiei Europene alocarea de fonduri nerambursabile pentru realizarea de lucrări de reparații, în regim de urgență, la nivelul drumurilor naționale/județene și chiar a drumurilor din interiorul localităților afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina.

Balan îi solicită ministrului să precizeze ce alocări financiare a solicitat Comisiei și care sunt drumurile care vor beneficia de lucrări de reparații.

„Vă rog să precizați ce fonduri aferente lucrărilor de reparații pot fi alocate de la bugetul CNAIR în ultima parte a anului 2023 pentru efectuarea de lucrări de reparații la nivelul drumurilor și podurilor care fac legătura cu punctele de frontieră dintre România și Ucraina și dacă veți solicita o suplimentare a acestora, cu ocazia rectificării bugetare”, a mai cerut Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de