Lider PMP, atenționează de la Suceava că proiectele de autostrăzi din zona Moldovei nu au finanțare și studiile sunt întârziate foarte mult


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PMP Petru Movilă a atenționat la Conferința regională a PMP desfășurată la Suceava că există riscuri mari pentru derularea proiectelor de autostrăzi din zona Moldovei din cauza lipsei de finanțare.

Movilă a spus că Autostrada A 7 are finanțare doar până la Pașcani prin PNRR.

„Pe autostrada A 8 avem finanțare pentru 60 de kilometri de la Târgu Mureș la Miercurea Nirajului și de la Leghin la Târgu Neamț. În rest nu există finanțare”, a menționat liderul PMP.

În ceea ce privește Autostrada Nordului de la Suceava până la Baia Mare nu are niciun fel de finanțare, iar studiile de fezabilitate sunt întârziate, iar pe tronsonul Suceava-Vatra Dornei contractul pentru studiul de fezabilitate este anulat, iar pe Autostrada Bacău-Onești-Brașov contractul pentru studiul de fezabilitate este anulat.

Petru Movilă a subliniat că autostrăzile înseamnă dezvoltare și de aceea este foarte preocupat de lipsa de finanțare și de întârzierile în realizarea studiilor.

Reprezentanți ai PMP și USR din județele regiunii de nord-est s-au întânit, sâmbătă, la Suceava pentru a transmite un mesaj comun privind realizarea unei alternative de dreapta la actuala putere.


Intră acum și în grupul de