Camioane de  70.000 euro, confiscate de polițiștii suceveni pentru transport ilegal de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Într-o operațiune desfășurată în perioada 05 – 06 octombrie 2023, polițiștii din Secțiile de Poliție Vadu Moldovei și Vama au confiscat două ansambluri auto în valoare de aproximativ 70.000 de euro, în cadrul unor investigații privind transportul ilegal de material lemnos.

Verificările au avut loc în momentul în care autoritățile au identificat două ansambluri auto destinate transportului de cherestea și bușteni, în trafic. După efectuarea cubajului de către organele silvice, s-a constatat că ansamblurile auto transportau cantități semnificative de cherestea și bușteni, în valoare de 60.000 lei, fără documentele specifice de transport.

În urma acestor constatări, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru infracțiunea de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, conform prevederilor Legii nr. 46/2008 (Codul silvic).

Unul dintre camioane a fost oprit în orașul Dolhasca, unde reprezentanții Ocolului Silvic Dolhasca au inventariat cantitatea de cherestea și bușteni transportată, stabilind existența unui volum de 56,134 metri cubi de cherestea tivită rășinoase, fără documente legale și valabile de însoțire. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Dolhasca, iar ansamblul rutier, în valoare de 40.000 de euro, a fost confiscat și sigilat.

În ceea ce privește celălalt ansamblu rutier, a fost descoperit că acesta a efectuat transportul cu dispozitivul electronic de emitere a avizelor inactiv și fără datele GPS active. Cantitatea de lemn rotund rășinoase transportată pe ansamblu a fost de 35,17 metri cubi, în valoare de 8.443 lei. Materialul lemnos a fost predat organelor silvice de la Depozitul Dragoșa, iar ansamblul auto, evaluat la aproximativ 30.000 de euro, a fost confiscat și sigilat.

Investigațiile continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, iar polițiștii au atras atenția cu privire la respectarea legislației în domeniul silvic, subliniind că acțiunile și controalele ulterioare vor viza identificarea și tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


Intră acum și în grupul de