Deputatul Ioan Bălan cere în Parlament lămuriri privind neasigurarea fondurilor suficiente pentru Clubul Sportiv Municipal Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a solicitat, marți, președintelui Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, lămuriri legate de finanțarea Clubului Sportiv Municipal Suceava.

„În temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.59 din 15 iunie 2023 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale, Agenția Națională pentru Sport a preluat de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul, precum și un buget extrem de mic, raportat la nevoile sportului românesc. Din păcate, capacitatea redusă de finanțare a Agenției Naționale pentru Sport se repercutează și asupra cluburilor sportive aflate în subordinea structurii centrale. Un astfel de exemplu este și Clubul Sportiv Municipal Suceava, club în care își desfășoară activitatea tineri sportivi deosebit de talentați care au reportat victorii deosebite la ultimele competiții naționale și internaționale (10 medalii la naţionalele de juniori I şi tineret, sportivi participanți la Jocurile Olimpice etc). Fără susținerea financiară a autorităților administrației publice din județul Suceava, activitatea sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Suceava ar fi fost pusă într-un real pericol, neexistând finanțare pentru participarea la unele campionate sau pentru desfășurarea unor competiții”, arată Ioan Bălan.

El și-a exprimat totodată convingerea că președintele ANS va propune Guvernului pentru bugetul de stat aferent anului 2024 o finanțare adecvată pentru Clubul Sportiv Municipal Suceava.

În acest sens, Ioan Bălan întreabă care sunt motivele principale pentru care resursele financiare ale Agenției Naționale pentru Sport au fost puternic afectate în anul 2023.

„Care este valoarea totală a finanțărilor acordate Clubului Sportiv Municipal Suceava în anul 2023? Cât reprezintă acestea raportat la nivelul unor finanțări optime, pentru asigurarea finanțării participării la toate competițiile sportive?”, a mai întrebat parlamentarul sucevean.

El cere președintelui ANS să precizeze dacă la 1 noiembrie 2023 se înregistrează întârzieri privind plata salariilor pentru angajații și sportivii finanțați din bugetul Agenției.

„Vă rog să precizați care va fi bugetul alocat Agenției Naționale pentru Sport în anul 2024 și care va fi creșterea acestui buget față de anul 2023”, a mai cerut Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de