Ioan Bălan, în Parlament, atac la parlamentarii PSD de Suceava: Nu au lăsat în urmă niciodată un proiect util pentru oameni și critică din zori și până în seară munca unor liberali dedicați


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a criticat, printr-o declarație politică susținută în Camera Deputaților, modul în care parlamentarii PSD de Suceava înțeleg să coopereze în coaliția locală și că aceștia în loc să muncească alături de administrația județeană liberală stau pe margine și își ascut săbiile.

Începând declarația cu versurile lui Mihai Eminescu, ”E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune”, Ioan Bălan spune că a decis să facă apel la versurile poetului național, din poezia ”Criticilor mei”, pentru a exprima goliciunea unor critici formulate de unii oameni politici suceveni cu privire la activitatea, implicarea și rezultatele echipei liberale din județul Suceava.

„Până să se producă schimbarea politică majoră, când la conducerea administrației publice județeane a Sucevei a venit Gheorghe Flutur, județul meu figura mereu în topurile sărăciei, șomajului, lipsei de infrastructură, lipsei de oportunități, lipsei de speranță. În perioada fostelor administrații publice, Suceava este județul care a pierdut cei mai mulți locuitori, iar astăzi suntem printre puținele județe care apare la Recensământul din anul 2021 cu o creștere de populație”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a adăugat că dacă ar fi să spună ce și cât a realizat echipa liberală de la Suceava în ultimii ani nu i-ar ajunge timpul destinat acestei ședințe.

„Pot să vă spun că din topul rușinii de unde a preluat PNL administrația publică Suceava, astăzi suntem în topul celor mai performante administrații publice din țară la accesarea fondurilor europene, la numărul de proiecte de investiții derulate de administrațiile publice locale, cu cele mai multe unități sanitare și unități de învățământ modernizate, cu autostrăzi și centuri ocolitoare despre care bucovinenii nu ar fi crezut că se vor realiza vreodată. Pentru acest efort de echipă, nu am pretins să ni se construiască statui și nici monumente, pentru că acesta este rolul nostru și pentru asta sucevenii și-au pus încrederea în noi”, a declarat Ioan Bălan.

El a transmis însă că ceea ce îi lasă un gust amar este lipsa totală de implicare a unor politicieni suceveni, care, chipurile, ar fi și parteneri de guvernare.

„Din păcate, domniile lor nu au lăsat în urmă niciodată un proiect util pentru oameni și critică din zori și până în seară munca unor liberali dedicați. Este neplăcut să auzi critici din partea celor pe care i-ai invitat să muncească alături de tine în folosul sucevenilor și au preferat să stea pe margine și să își ascută săbiile. Nu cred că este vreun sucevean care să nu înțeleagă că orice critică venită din partea celui care nu a muncit niciodată pentru comunitate nu are nicio valoare. Sucevenii văd cu ochii lor că singura schimbare în bine a venit doar sub o conducere liberală a administrației publice”, a spus Ioan Bălan.

În final, deputatul liberal le transmite politicienilor mărunți care critică fără fundament activitatea Consiliului Județean Suceava, efortul primarilor liberali suceveni și al parlamentarilor PNL: ”Critici voi, cu flori deşerte, Care roade n-aţi adus, E uşor a scrie versuri, Când nimic nu ai de spus.


Intră acum și în grupul de